• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Kenneth Jensen

Dansker holdt stjerne på bænken: Det er vanvittigt

Foto: Getty Images

For nogle år siden var angriber Andreas Albers førstevalget i Vejle Boldklub. Når man i dag kigger på truppen dengang, kan man se, at han holdt et vildt navn på bænken.

Af Kenneth Jensen

Andreas Albers har succes i udlandet, men han er ikke den eneste tidligere Vejle-angriber, der nyder stor succes i udlandet. Hans tidligere angrebsmakker har så stor succes, at han bliver spået et slag på over 150 millioner kroner senest til sommer. 

I foråret 2015 var store Paul Onuachu udlejet fra FC Midtjylland til Vejle Boldklub, men dengang havde nigerianeren det svært ved at slå Albers af i 1. divisionsklubben, der kæmpede med om oprykning.

Men for begge er det gået fremragende siden de kæmpede om spilletid med hinanden, og mens Albers i dag er i Jahn Regensburg, er Paul Onuachu et af Europas varmeste angrebsnavne. 27 ligamål har Genk-angriberen lavet indtil videre i 2021.

- Det er vanvittigt. Han har gjort det godt. Det var sjovt, at jeg holdt ham på bænken af og til, og så scorede jeg nogle mål, men vi skiftede i en form for rotationsprincip, og han kom også ind og lavede mål. Han var dengang en stor konkurrent, og det kan godt være, vi skal følges ad igen, så vi kan dele hans måltotal, siger Andreas Albers om sin kollega fra 2015 og forklarer:

- Man kunne godt se dengang, at han havde nogle specielle egenskaber på en fodboldbane. Det blev aldrig rigtigt udnyttet i Danmark. Jeg kan ikke andet end lade være med at tænke på de videoer af ham, hvor han prøver at lave to husmandsfinter, men ender på knæ, og bolden ryger til målspark, eller hvad der skete. Hvor man gjorde lidt grin af, hvad han var som figur. Men ved at komme et sted hen, hvor man kan udnytte det 100 procent, ser man, hvad det kan ende med.

Onuachu scorede fem gange i 13 kampe for Vejle Boldklub i foråret 2015, mens Albers scorede seks gange i 15 kampe.

Det er i øvrigt ikke den eneste succesfulde udlandsdansker, som Albers har været på hold med. Faktisk var han på hold med en dygtig spiller, der også er at finde i Tyskland. Efter tiden i Vejle kom Albers til Silkeborg IF, hvor han blev holdkammerat med Robert Skov. Skov, der lige nu mest varmer bænken i Hoffenheim, havde stor succes i sin første sæson i klubben og i øvrigt også fortsat er den mest scorende i én Superliga-sæson nogensinde med 29 mål.

- Mig og Onuachu og mig og Robert Skov kan man på ingen måder sammenligne, men det er klart, at jeg spillede med nogle, der havde et ekstremt stort potentiale. Det var tydeligt med dem begge to. Med Robert Skov var det et spørgsmål om tid, og det gik ekstremt hurtigt. Og med Onuachu var det et spørgsmål om at finde et sted, hvor folk forstod ham og spillede på hans styrker.

- Men i begge tilfælde har jeg været en meget mindre talentfuld spiller, men til gengæld har jeg arbejdet hårdt og stædigt, og det har ført mig til 2. Bundesliga og den oplevelse, jeg har hernede, hvorimod andre får det gennem talent, siger Albers.

Både Albers, Onuachu og Skov forlod dansk fodbold i 2019. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020