• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League clbold.dk

Klausul i Coutinho-handel skal stoppe Barças stjernekøb i Liverpool

Ved salget af Philippe Coutinho fik Liverpool skrevet en vild klausul ind i handlen, som vil gøre det markant dyrere for FC Barcelona at handle hos 'The Reds' frem til 2020

Af clbold.dk

Efter et større tovtrækkeri lykkedes det for snart halvandet år siden endelig for FC Barcelona at få fat på ønskespilleren, Liverpools Philippe Countinho. Trods Coutinhos eget ønske om et skifte, var Liverpool utroligt svære at handle med, og FC Barcelona måtte gå rigtig langt for at få handlen gennemført.

Udover en skyhøj pris om omkring en milliard kroner måtte FC Barcelona også indvillige i at få skrevet en særlig klausul ind i handlen. Liverpool fik nemlig gennemtrumfet, at FC Barcelona skal betale en præmie på 100 millioner pund, hvis de vil købe en Liverpool-spiler. Det skriver den engelske avis Daily Mail.

Det vil i praksis betyde, at der lægges 100 millioner pund over i spillerens pris. Vil FC Barcelona eksempelvis købe Mohamed Salah, der menes at være cirka 130 millioner pund værd, skal de altså slippe 230 millioner pund for at købe ham fri af Liverpool.

Klausulen blev skrevet ind for at undgå en ny situation som den med Countinho, hvor der var meget drama i tiden op til skiftet. Derudover har FC Barcelona også købt både Javier Mascherano og Luis Suárez i Merseyside-klubben, som nu var træt af at se den spanske gigant løbe med klubbens stjerner.

Klausulen udløber dog ifølge Daily Mail efter sommeren 2020, hvor FC Barcelona måske igen kan få lov til at gå på rov blandt Liverpools stjernespillere.

Superliga

Mere Superliga

Fokus