• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle clbold.dk

Dommer kræver undskyldning fra Dortmund-stjerne

Foto: Getty Images

Den tyske dommer Felix Zwayer ser meget gerne, at Jude Bellingham i en personlig samtale kommer med en oprigtig undskyldning for den kommentar, englænderen kom med efter lørdagens topbrag mod Bayern München.

Af clbold.dk

Jude Bellingham blev tirsdag idømt en bøde på knap 300.000 kroner for en udtalelse, som Dortmund-stjernen kom med efter lørdagens 3-2-nederlag til Bayern München. 

- Man giver den vigtigste kamp i Tyskland til en dommer, der har været involveret i matchfixing. Hvad kan man så forvente? lød det således fra Jude Bellingham efter kampen. 

Det var dommeren Felix Zwayer, som Bellingham altså rettede mistanke mod. Og Zwayer er tilsyneladende ikke tilfreds med den store bødestraf til Bellingham. Således har den 40-årige dommer nu meddelt, at han ønsker en personlig undskyldning fra Jude Bellingham. 

- Jeg vil gerne gøre det klart i en personlig samtale med Jude Bellingham. Og jeg har tilbudt Dortmund, at vi kan tage en personlig samtale. Jeg går ikke op i straffen, men i stedet i det faktum, at han gik for langt. Jeg er klar til at acceptere en oprigtig undskyldning, lyder det således, ifølge Kicker, fra Zwayer. 

Personligt og respektløst
Felix Zwayer er således ganske utilfreds med Jude Bellinghams beskyldning.

- Udtalelsen giver bevidst et usandt indtryk, nemlig at jeg ikke ledte kampen ud fra mine bedste intentioner. Det er personligt, nedsættende og respektløst. Selv hvis man sætter sig ind i det subjektive og emotionelle perspektiv, så falder denne udtalelse helt udenfor skiven, hvad angår professionel og objektiv kritik, lyder det således fra Zwayer. 

Felix Zwayer blev i 2006 idømt seks måneders karantæne af det tyske fodboldforbund. En af årsagerne var, ifølge Kicker, at Zwayer i første omgang ikke informerede forbundet om et tilfælde af matchfixing, som han havde kendskab til. Derudover formodes det, at Zwayer modtog penge fra skandaledommeren Robert Hoyzer, der blev idømt en lang karantæne for matchfixing. Feliz Zwayer afviser dog, at han selv skulle have været involveret i matchfixing.

- Jeg har aldrig været involveret i matchfixing, og det er der heller ingen officiel myndighed, der har påstået, lyder det således fra dommeren. 

På trods af den markante bødestraf er Jude Bellingham sluppet fra at blive idømt en karantænestraf. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020