• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Mikkel Fuhr Nielsen

Mangeårig måljæger i FCK stopper karrieren

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

I mere end tre år berigede han den danske Superliga med sine evner foran mål, men i en alder af 38 år lægger angriberen støvlerne på hylden.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Cypern, Rusland, Saudi-Arabien, De Forenede Arabiske Emirater og Sverige.

Den brasilianske angriber Aílton Almeida har været vidt omkring, siden han forlod FC København tilbage i sommeren 2010. Siden januar i år har Aílton dog været uden klub, da opholdet i svenske Örgryte sluttede.

Ti måneder senere oplyser angriberen så i en alder af 38 år, at han indstiller karrieren. Det gør han på det sociale medie Instagram.

- Hej alle sammen. Jeg vil gerne annoncere mit karrierestop som professionel fodboldspiller. Jeg er meget taknemmelig for alle dem, der har hjulpet mig gennem årene, gjort det muligt for mig at udleve min drøm og opnå noget som i starten synes umuligt, skriver brasilianeren blandt andet.

Han sender også en stor tak til sine tidligere arbejdsgivere, som blandt andre tæller FC København.

- Et stort tak til jer alle sammen. Atlético-MG, Örgryte, FC København, Apoel, Terek Grozny, Al-Hilal, Al-Jazira og Al-Dhafra, skriver han.

Sidste stop i en lang karriere blev altså svenske Örgryte, der også var den klub, som FC København købte angriberen i tilbage i januar 2007 for et stort millionbeløb. Mere end tre år tilbragte angriberen i FCK.

I perioder viste han bestemt prøver på sit talent, men andre gange var der også længere mellem snapsene. Hans gennembrud kom i 2008/2009-sæsonen, hvor han scorede 11 mål og blev kåret til forårets profil i Superligaen i første halvår af 2009.

Den efterfølgende sæson blev knap så succesfuldt, og så sendte man angriberen afsted på nye eventyr. I alt nåede Aílton 126 kampe for FCK, hvor det blev til 32 kasser ifølge Transfermarkt.