Generelle Lasse Claes

OB-stjerne inden pokalfinale: Sigter endnu højere

Foto: Jan Christensen

Issam Jebali glæder sig til pokalfinalen mod FC Midtjylland, men han vil have OB endnu højere op i dansk fodbold.

Af Lasse Claes

15 år. 

Det er så lang tid, det er siden, at OB var i en pokalfinale. I 2007 slog fynboerne FC København med 2-1 i Parken. 

Torsdag eftermiddag skal Fyns Superliga-hold igen spille om trofæet, når de kører over Storebæltsbroen for at møde FC Midtjylland på Brøndby Stadion. 

Derfor kan førsteholdstruppen i Ådalen ligeledes mærke, at kampen er speciel. Det fortæller Issam Jebali, da Tipsbladet taler med ham efter tirsdagens træning. 

- Vi føler alle sammen presset. Men det er forskelligt fra spiller til spiller. Vi har nogle unge drenge, men også nogle rutinerede gutter. Jeg har selv prøvet at spille tre pokalfinaler før, så jeg har prøvet at spille under pres, siger OB-stjernen, inden han fortsætter: 

- Klubben prøver at holde det cool. Og i omklædningsrummet ved vi, hvad vi skal. Vi vil forsøge at gøre, hvad vi er gode til. Vi skal bevare roen. Vi tager det ikke til det ekstreme pres, men vi ved, det er stort. 

Sæsonen på Fyn har været en lille rutsjebanetur. OB har haft gode perioder, men Andreas Alms mandskab har også været nede i en bølgedal, hvor holdet i nogle uger flirtede en anelse med nedrykningsstregen i Superligaen. 

30-årige Issam Jebali kender til kontrasten mellem en finale og en svær periode. Derfor ved han ligeledes, at der ikke er langt fra succes til fiasko. 

- Der er en stor forskel på at være i en svær periode og nu skulle spille en finale. Det gør, at folk tror på tingene. Men der er en enorm forskel på at nå finalen og vinde finalen. Det vil være en fantastisk historie, hvis vi finder kampen.

- Det vil være stort for os og for byen. Men det betyder også, vi kan spille Conference League i næste sæson. Det er det positive, og vi vil vinde. Så vil de seneste seks måneder se gode ud. Men vi skal ikke kun fokusere på pokalfinalen, fordi vi har været gode ved siden af også. 

- Vi har kæmpet på og spillet mange kampe uden at tabe undervejs. Der er en masse god energi i holdet. Men det vil være en stor historie at vinde. Ligesom det vil være en dårlig historie at tabe. 

Der er helt præcist kampstart på Brøndby Stadion klokken 15.00 torsdag eftermiddag. Her vil OB være i overtal på tribunerne, da 14.000 af tilskuerne vil holde med de fynske striber, mens FC Midtjylland lige nu har solgt omkring 10.000 billetter. 

Og det er ikke usandsynligt, at Issam Jebali skal levere på et højt niveau, hvis OB skal ende med at løfte trofæet. 

Den offensive Superliga-stjerne har således gang i en flot individuel sæson, men han forventer alligevel endnu mere af sig selv. 

- Min sæson har været god med 10 mål og fem oplæg i Superligaen. Men jeg forventer altid mere af mig selv. Jeg vil være endnu bedre. Jeg skal steppe op, og det skal resten af holdet også. 

- Vi har talentet og spillerne. Jeg vil opnå endnu mere, og jeg er her for at hjælpe mit hold. Jeg vil måske få endnu mere kredit, hvis vi var højere i tabellen. 

Han tilføjer, at han glæder sig til opgøret. Fynboernes nummer syv frygter ikke de store kampe. Han tager dem som udfordring og mener, at det er i dem, at man skal vise, hvad man kan - både som spiller og som hold. 

Derudover understreger Issam Jebali, at han ikke vil læne sig tilbage i sofaen og være tilfreds, hvis OB besejrer FC Midtjylland i pokalfinalen. 

- Hvis vi vinder finalen, vil det være min største sæson i OB indtil videre. Jeg sigter stadig endnu højere. Jeg sigter efter at være et top-seks hold og duellere med de øverste hold. 

- Jeg tager udfordringen op, fordi OB er en stor klub, og jeg ønsker, det skal være som før, hvor OB var et hold i top-tre eller top-fire i ligaen. Det vil være godt at vinde pokalen for mig. 

Afsluttende sætter OB-stjernen nogle ord på sin egen rolle på holdet, mens Issam Jebali ligeledes taler lidt om torsdagens modstander. 

-  Jeg spiller mellem linjerne. Jeg tager de hårde beslutninger som 10'er på banen. Hvis jeg spiller godt, løfter jeg holdet. Men de løfter også mig, hvis de spiller godt. 

- Det er en cirkel. Det betyder ikke så meget, hvor jeg spiller. Det bestemmer træneren. Jeg kan spille til venstre, til højre, som 10'er og som angriber. Men skulle jeg vælge, ville det nok være som 10'er. 

- Det er altid en svær test mod FCM. De respekterer os, og vi respekterer dem. De er ikke perfekte, og det er vi heller ikke. Så det bliver en fair fight. 50/50 tror jeg.