• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Kenneth Jensen

Dramatisk aften venter Randers FC

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Hollænderne er videre fra gruppespillet i Conference League, mens Randers FC med en sejr i Holland også er sikker på avancement.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 18.45
Spillested: AZ Stadion, Alkmaar
Dommer: Trustin Farrugia Cann, Malta
På TV: TV 2 Sport

Holdnyt:
AZ Alkmaar:
De er allerede videre fra gruppespillet i Conference League, så Randers FC kan måske håbe, at nogle af profilerne får et hvil, når kronjyderne gæster Holland.

Selv hvis AZ Alkmaar kommer med de bedste, vil det ikke være ensbetydende med, at Randers er uden muligheder. Det er nemlig ikke kun AZ, der er uden nederlag i gruppespillet, det er også Randers FC.

Peter Vindahl Jensens mandskab er aktuelt nummer otte i den bedste hollandske række med 23 point efter 15 kampe, og klubben kommer til opgøret mod Randers FC med en sejr på 3-1 over Sparta Rotterdam i bagagen. 

Værd at bemærke er, at man møder AFC Ajax på udebane søndag, så det er meget muligt, at nogle af stjernerne får et hvil mod det danske mandskab.

Randers FC:
Årets næstsidste kamp venter for Randers FC, og det er et ekstremt vigtigt opgør, der er i vente.

Scenarierne er følgende: Randers går videre fra Conference League-gruppespillet, hvis man vinder over AZ Alkmaar, mens uafgjort også er nok til at gå videre, hvis Jablonec ikke besejrer CFR Cluj på udebane. Cluj har i øvrigt blot et enkelt point i gruppespillet - det kom hjemme mod Randers FC.

Taber kronjyderne med mere end ét mål, går man kun videre, hvis Jablonec ikke får point. Taber Randers FC med et enkelt mål - f.eks. 0-1 - går det danske hold videre, hvis Jablonec taber eller spiller 0-0, 1-1 eller 2-2. Taber Randers 1-2, vil også 3-3 mellem Cluj og Jablonec være nok til at sende det danske hold videre. 

Så der er muligheder, men spørgsmålet er, hvor meget man tør stole på det rumænske hold, der ikke har været specielt godt kørende i Conference League.

Til opgøret mod AZ er Thomas Thomasberg uden den karantæneramte Stephen Odey samt de skadede Joel Kabongo og Simon Graves. 

Karantæne:
AZ Alkmaar: Ingen
Randers FC: Stephen Odey

Bud på startopstillinger:
AZ Alkmaar (4-3-3): Vindahl - Witry, Chatzidiakos, Martins Indi, Wijndal - Midtsjø, Reijnders, de Wit - Sugawara, Pavlidis, Karlsson

Randers FC (4-4-2): Carlgren - Kallesøe, Piesinger, Marxen, Kopplin - Kehinde, Lauenborg, Berg-Johnsen, Ankersen - Hammershøy-Mistrati, Kamara

Profilen:
Erik Marxen, Randers-kaptajn, får en nøglerolle. Han skal have styr på Randers-defensiven, der vil komme under tryk til at starte med. Samtidig er han en vigtig figur på dødbolde, hvor kronjyderne formentlig vil have en fordel mod det hollandske hold.

Vidste du, at..:
Kun AaB, FC København, FC Midtjylland og Esbjerg fB er tidligere gået videre fra et europæisk gruppespil, og Randers FC kan altså også melde sig ind i det selskab af danske klubber. Med "gå videre" mener vi, at holdene er kommet videre fra et gruppespil og er fortsat i samme turnerings knockoutfase.

Dom:
Der venter et svært opgør for Randers FC, der møder gruppens bedste hold, og derfor kan det ende i en sitaution, hvor man skal have hjælp af Cluj.

Hvis kronjyderne kan stå imod til at starte med og holde opgøret mod AZ Alkmaar tæt, kan det bestemt ikke afvises, at man i den anden ende kan score det afgørende mål, der sender holdet videre i turneringen.

Vi tror desværre bare, at Randers skal have hjælp fra Cluj. 2-1 til AZ Alkmaar.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020