• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Ole Hoffskov

Optakt: FC København - Sivasspor

Foto: Getty Images

FC København skal gøre arbejdet færdigt mod Sivasspor fra Tyrkiet.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 19.00
Spillested: Parken, København
Dommer: Lawrence Visser, Belgien
På TV: TV2 Sport X 
Hashtag: #fcksiv #cfl

Holdnyt:
FC København:
Formstærke FC København står på tærsklen til gruppespillet i Conference League.

Jess Thorups mandskab vandt det første opgør i Tyrkiet med 2-1, så holdet bør være i stand til at gøre arbejdet færdigt torsdag aften i Parken.

De seneste resultater taler da også for, at man godt kan regne med FC København. Løverne har fået en flot start på sæsonen med otte sejre i 11 kampe - senest 2-0 over SønderjyskE. Præcis som i sidste sæson scorer holdet mål på samlebånd.

FC København har fået tilgang af islændingen Andri Fannar Baldursson, men han er ikke med i torsdagens kamp og må derfor vente på at få sin debut. 

Kamil Wilczek ventes at være med igen efter en skadsperiode, og det samme gælder Lukas Lerager, hvis han er kommet sig over det maveonde, der holdte ham ude mod SønderjyskE.

Sivasspor:
Tyrkiske mandskaber er traditionelt noget bedre på hjemmebane end på udebane, og det er dårligt nyt for Sivasspor, der er pisket til at vinde i Parken.

Sivasspor fik en dårlig optakt til FC København-kampen, da de mandag tabte 1-2 på udebane til Trabzonspor. Dermed har holdet lidt to nederlag i de første to runder af den tyrkiske liga.

Sivasspor med cheftræner Riza Calimbay i spidsen stiller næsten altid op i en 4-1-4-1-formation, men mod FC København var det mere en 4-2-3-1, og i det seneste opgør mod Trabzponspor spillede holdet 4-3-3. Det har tilført Sivasspor noget uforudsigelighed, der ellers ikke normalt er kendetegnende. Det skal blive spændende at se, hvordan holdet stiller op i Parken.

Midtbanespilleren Faycal Fajr afsonede karantæne i det første opgør, men han er tilbage torsdag aften.

Karantæner:
FC København: Ingen
Sivasspor: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC København (4-2-3-1): Grabara - Diks, Khocholava, Boilesen, Kristiansen - Zeca, Falk - Stage, Biel, Daramy - Wind

Sivasspor (4-1-4-1): Vural - Oguz, Altinay, Osmanpasa, Ciftci - Azubuike - Kayode, Arslan, Fajr, Gradel - James

Profilen:
Øjnene hviler på Mohamed Daramy. Stortalentet spiller med al sandsynlighed afskedskamp for FC København, og det skal nok blive et rørende farvel mellem Daramy og FCK-fansene. Daramy skifter til AFC Ajax efter torsdagens kamp, og der er formentlig ikke noget, han hellere vil end at sætte et flot sidste punktum i FCK-trøjen.

Vidste du, at..:
Sivasspor var direkte kvalificeret til Europa League-gruppespillet i sidste sæson, og her lykkedes det holdet at skrabe seks point sammen. Tyrkerne slog FK Qarabag ude og hjemme. 

Dom:
FC København har 2-1 med fra det første opgør og udsigt til massiv opbakning i Parken torsdag aften. Kvalifikationen til Conference League må ganske enkelt ikke glide FCK af hænde. Det gør den imidlertid heller ikke. Sivasspor er ikke noget dårligt hold, men FCK har styr på det og vinder 2-0.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020