• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Ole Hoffskov

Optakt: Slovan Bratislava - FC København

Foto: Getty Images

FC København tager hul på Conference League på udebane mod slovakiske Slovan Bratislava, der blandt andre har trænerens søn og den tidligere Brøndby-angriber Samuel Mraz på holdet.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 18.45
Spillested: Národný futbalový štadión, Bratislava
Dommer: Michael Fabbri, Italien
På TV: TV2 Sport 
Hashtag: #slofck #cfl

Holdnyt:
Slovan Bratislava:
I slovakisk klubfodbold er der Slovan Bratislava, og så er der alle de andre.

Klubben har vundet mesterskabet i overlegen stil de seneste tre sæsoner, og de er også aktuelt tophold - tilmed som ubesejrede. På den måde er Slovan Bratislava og FC København sammenlignelige i øjeblikket.

Slovakkerne indledte den europæiske kampagne med kvalifikationskampe til Champions League, hvor holdet måtte lade livet efter to tætte kampe mod Young Boys. Den efterfølgende Europa League-kvalifikation bød på et klart nederlag til Olympiakos, og derfor er Slovan Bratislava nu klar til at gøre FC København selskab i Conference League.

Slovan Bratislava krydsede senest klinger med et dansk hold i 2017, da Lyngby Boldklub var modstander i anden runde af Europa League-kvalifikationen. De kongeblå vandt 1-0 i Slovakiet og 2-1 på eget græs. 

Hjemmeholdet må undvære venstrebacken Vernon De Marco, der afsoner karantæne. 

FC København:
Hvis FC København kan tage point med fra udekampen i Slovakiet, er holdet oppe på 15 opgør i træk uden et nederlag, og det siger alt om, hvor godt kørende Jess Thorups mandskab er i øjeblikket.

Det ligner ikke et hold, der kan tabe en fodboldkamp.

FC Københavns vej til gruppespillet i Conference League var især overbevisende. Løverne vandt fem ud af seks kampe med en samlet målscore på 21-5. 

Rasmus Falk, Ruben Gabrielsen og Marios Oikonomou sad ude med skader i det seneste opgør mod Randers FC, men de to sidstnævnte er med igen. Dermed er det kun Rasmus Falk, der er på skadeslisten mod Slovan Bratislava.

Luther Singh mangler ligeledes, da der har været problemer med sydafrikanerens pas.

Karantæner:
Slovan Bratislava: Vernon De Marco
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
Slovan Bratislava (4-2-3-1): Chovan - Hrncar, Kashia, Bozhikov, Vojtko - Rabiu, De Kamps - Cavric, Weiss, Zmrhal - Henty

FC København (4-2-3-1): Grabara - Diks, Khocholava, Boilesen, Kristiansen - Zeca, Lerager - Stage, Biel, Bøving - Wind

Profilen:
Samuel Mraz blev ikke nogen succes i Brøndby IF, men i Slovan Bratislava er der tiltro til ham - for to uger siden lejede de angriberen i Spezia. Han er derfor med mod FC København, men da han er relativt ny i klubben, er det ikke givet, at han starter inde. Det gjorde han i hvert fald ikke i det seneste opgør mod Dunajska Streda i ligaen. Under alle omstændigheder bliver det et spændende gensyn med Samuel Mraz, og han er ikke den eneste i Slovan Bratislava med en fortid i Superligaen. På kanten huserer serberen Aleksandar Cavric, der for en håndfuld år siden var på leje i AGF.

Vidste du, at..:
I spidsen for Slovan Bratislava står den tidligere slovakiske landstræner Vladimir Weiss, og han har sin søn på holdet. Han hedder såmænd Vladimir Weiss præcis som sin far - og er i øvrigt meldt tvivlsom til opgøret mod FC København.

Dom:
En udekamp i Europa er aldrig nem på dette stadie af turneringen, og Slovan Bratislava er bestemt ikke noget ueffent mandskab. Det hele kører bare på skinner for FC København i øjeblikket, og det er svært at forestille sig, at et hold fra Slovakiet formår at stoppe de sultne løver. Buddet herfra er en 2-1-sejr til FC København.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020