• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Sebastian Stanbury

Podcast: Europas små mirakler og mange backer

Podcast: Europas små mirakler og mange backer
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Husk at lytte til En Halvleg med Redaktionen i denne uge, hvor en legendarisk personlighed i dansk fodbold ønskes tillykke med sin halvrunde fødselsdag.

Af Sebastian Stanbury

Da FC Midtjylland onsdag tabte med 4-0 til Atalanta, var det ikke kun en barsk start på tilværelsen i Champions League for de danske mestre - det var også et af Europas allerbedste fodbold, der betrådte dansk hedejord.

For Atalanta er muligvis det bedst sammenspillede hold i europæisk fodbold, lyder påstanden i denne uges udgave af Tipsbladet-podcasten En Halvleg med Redaktionen. I et af dagens segmenter fortæller chefredaktør Troels Bager Thøgersen om, hvordan det var at se Atalanta i levende live og på få meters afstand, hvor man virkelig fik en indsigt i, hvad der gør det italienske mandskab så fremragende.

Det leder snakken videre til andre eksempler på store hold, der, pludseligt og kortvarigt, blomstrede. Det gælder for eksempel de stribede englændere, som for et lille årti siden tog fusen på Premier League - og på sig selv, skulle det vise sig - og de franske amatører, der i 2000 fik så meget opmærksomhed i The Guardian, Le Monde og Washington Post, at det næsten var for meget.

Podcasten rummer også en snak om backs - for hvordan kan det være, at når en spiller skal omskoles, bliver han altid back; ikke omvendt? Hør også et par historier om spillere, der egentlig slet ikke gad spille i forsvaret, men endte dernede med stor succes alligevel.

Endelig ønsker vi tillykke til en legende: Historiker, statistiker og ven af podcasten Palle "Banks" Jørgensen fyldte i denne uge 75 år, hvilket fører til en ganske særlig udgave af Palle "Banks"-rouletten.

Du kan lytte ugens podcast herunder.

---------------------------

Se alle de fede Europa League-kampe på Dplay til spotpris for Tipsbladets læsere - SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus