• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Ole Hoffskov

Pokal-optakt: FC Midtjylland - SønderjyskE

Foto: Getty Images

De forsvarende mestre og de forsvarende pokalvindere møder hinanden i en slags Super Cup i semifinalen i pokalturneringen.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 16.30
Spillested: MCH Arena, Herning 
Dommer: Jens Maae 
På TV: DR1 
Hashtag: #fcmsje #sydbankpokalen 

Holdnyt:
FC Midtjylland:
Brian Priskes tropper erobrede førstepladsen i Superligaen anden påskedag med en 1-0-sejr over Brøndby IF, og ulvene fik dermed en perfekt optakt til torsdagens pokalsemifinale mod SønderjyskE.

Ulvene har hele sæsonen meldt ud, at man satser lige hårdt på Superligaen og pokalturneringen, men det kan næppe afvises, at Brian Priske ændrer en smule i sin startopstilling i forhold til mandagens opgør mod Brøndby. FC Midtjylland har en bred trup, og det skal cheftræneren drage fordel af.

Både Joel Andersson og Junior Brumado er tilbage for FC Midtjylland, og dermed ser det efterhånden rigtig godt ud på skadesfronten i den danske mesterklub. FCM må dog fortsat undvære Dion Cools og Daniel Høegh.

FC Midtjylland har på vejen mod semifinalen ekspederet HB Køge, FC København og OB ud af turneringen.

SønderjyskE:
De trænger efterhånden til en succesoplevelse i SønderjyskE, og hvis der var noget, der gav klubben succesoplevelser i sidste sæson, var det pokalturneringen, hvor sønderjyderne som bekendt gik hele vejen.

Glen Riddersholms mandskab har mulighed for at forsvare titlen, men pilen peger ned før semifinalen mod FC Midtjylland. Mandag tabte Haderslev-klubben til AaB, og nederlag har der været mange af på det seneste. Det kostede blandt andet en plads i mesterskabsspillet.

SønderjyskE har ingen i karantæne i torsdagens pokalsemifinale, men tl gengæld sidder Pierre Kanstrup over, da han er ved at blive far, og så er Julius Eskesen ude med en mindre skade.

De forsvarende pokalvindere har på vejen til semifinalen elimineret Skive IK, Lyngby Boldklub og Fremad Amager.

Karantæner:
FC Midtjylland: Ingen
SønderjyskE: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (4-2-3-1): Lössl - Andersson, Sviatchenko, Scholz, Ailton - Onyeka, Evander - Dreyer, Sisto, Mabil - Brumado

SønderjyskE (4-3-3): Thomas - Simonsen, Gartenmann, Kanstrup, Dal Hende - Vinderslev, Ekani, Albæk - Hassan, Jacobsen, Wright

Profilen:
Pione Sisto får med stor sandsynlighed chancen i torsdagens pokalsemifinale, og han har i den grad noget at bevise efter et indtil videre sløjt forår, der også har budt på negativ omtale udenfor banen. Sisto skal sende et signal til Brian Priske og sine holdkammerater.

Vidste du, at..:
Gustav Isaksen er topscorer for FC Midtjylland i pokalturneringen med to scoringer. Emil Holm og Haji Wright er delte topscorere for SønderjyskE - også med to mål. 

Dom:
FC Midtjylland er umiddelbart store favoritter mod et formsvagt SønderjyskE-mandskab, men i det indbyrdes regnskab er det faktisk Haderslev-klubben, der har overhånden. Sønderjyderne har således slået FC Midtjylland to gange i denne sæson.

Torsdag vil man formentlig se et SønderjyskE-mandskab, der griber kampen forsigtigt an. Et uafgjort resultat i Herning vil være et glimrende udgangspunkt til returkampen i Haderslev i næste uge.

Der er dog intet, der kommer let til SønderjyskE i øjeblikket, og vi har størst fidus til hjemmeholdet. FC Midtjylland slår SønderjyskE 2-0.

Tidligere indbyrdes kampe:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus