• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Mikkel Fuhr Nielsen

Stor nedtur fortsætter: Dansk legende lider

Foto: Getty Images

Den pensionerede danske fodboldspiller får ondt i hjertet af at se sin tidligere klub i så store problemer.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Ti mesterskaber og seks pokaltitler.

AS Saint-Etienne har en stolt tradition i fransk fodbold, men den engang så hæderkronede fodboldklub er midt i en stor nedtur. I sidste sæson rykkede man ud af den bedste franske række efter et neglebidende tæt dobbeltopgør mod Auxerre.

Her tabte Saint-Etienné efter straffesparkskonkurrence, og siden har man ikke formået at rejse sig. Man indtager sidstepladsen i Ligue 2 efter en skuffende efterårssæson, som blot har budt på tre sejre.

I Danmark følger den tidligere Saint-Etienne-spiller John Sivebæk også med i nedturen hos sin gamle klub. Klubben, hvor danskeren spillede fra 1987 til 1991, ligger Sivebæks hjerte nært, hvorfor det også gør ondt på ham.

- Jeg følger resultaterne så meget som muligt. Jeg ser holdet hver uge og jeg er meget ked af situationen i klubben. Det gjorde ond at se klubben rykke ned efter kampene mod Auxerre, siger John Sivebæk til But Football Club.

- Jeg lider på grund af det, og jeg lider stadig, fordi den første halvdel af denne sæson har været hård. Klubben er ikke på sin retmæssige plads. Sidst i Ligue 2 er ikke normalt. Jeg håber, at Saint-Etienne redder sig denne sæson og kommer tilbage til Ligue 1 i næste.

Saint-Etienne skal dog ikke give fortabt endnu, da der blot er få point op til en markant sjovere placering i tabellen. Den 26. december genoptages turneringen igen, hvor Saint-Etienne møder Annecy på udebane.