• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Victor Risager

Storklub boykotter sociale medier

Foto: Getty Images

Mesterklubben vil gøre op med racisme og lignende på de sociale medier. Nu igangsætter de et ugelangt boykot.

Af Victor Risager

Hvis man følger Steven Gerrard, Jermain Defoe eller nogen andre Rangers-folk på de sociale medier, skal man ikke regne med at se nogle opslag fra deres side i den kommende uge.

Spillere og trænere i den skotske mesterklub har således igangsat et boykot af alle sociale medier. Det meddeler klubben på sin hjemmeside torsdag, hvor de oplyser, at boykottet blev igangsat torsdag aften klokken 19.00.

Rangers meddeler, at det sker som følge af den racisme, spillere møder på de sociale medier.

- Dette er for at understrege bekymringer over manglende ansvarlighed fra sociale medier.

- Især er vi bekymrede over den daglige racisme, som vores spillere skal udholde, og vi mener, at selvom sociale medier kan være en meget positiv og sund platform for kommunikation, er der utvivlsomt bekymring for, at hadet nu går ud af kontrol, skriver klubben på sin hjemmeside.

Klubben har også aftalt et møde med både Instagram og Facebook, hvor de vil fortælle om deres bekymringer. Sådan lyder det fra klubbens direktør Stewart Robertson.

- Rangers håb er, at der træffes klare og direkte handlinger fra de sociale medier. En grundlæggende verifikation af brugere som en del af tilmeldingsprocessen vil sikre, at brugerne både er identificerbare og ansvarlige for deres handlinger og ord. Vi vil nævne dette på vores planlagte møder i næste uge.

- Vi håber, at sociale medier anerkender fordelen ved verificerede konti. Hvis de ikke gør det, er det tid til, at regeringen træder ind og lovgiver. Som klub vil vi fortsat overveje alle muligheder, der øger presset på sociale medieplatforme, indtil de begynder at arbejde proaktivt i det bredere samfunds interesse, lyder det fra Stewart Robertson.

Også de to engelske Championship-klubber Swansea og Birmingham har igangsat et ugelangt boykot. 

Tidligere på ugen modtog flere spillere i Storbritannien racistiske beskeder, heriblandt Ivan Toney fra Brentford samt Trent Alexander-Arnold og Naby Keita fra Liverpool.

For nylig har en Premier League-legende også lukket ned for sine konti på de sociale medier. Det kan du læse mere om, hvis du trykker her. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus