• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Anders Dehn

Tidligere landsholdskæmpe: Det var et råb om hjælp

Foto: Getty Images

Jesper Grønkjær fortæller om sin diagnose med stress og depression - og om at stoppe med at tage medicin mod det efter næsten fire år.

Af Anders Dehn

I foråret 2017 ramlede det hele for Jesper Grønkjær. Han gik ned med stress og depression, og han søgte hjælp i antidepressiv medicin for at komme ovenpå igen. Nu er han, efter næsten fire år med pillerne og et års nedtrapning, stoppet, siger han i TV2-programmet Go' Aften Live.

Grønkjær, der spillede 80 landskampe for Danmark, fortæller i interviewet om den dag, da han blev indlagt. Han indså, at han havde behov for hjælp, og sagde til sin kone, at hun måtte køre ham med det samme.

- Hun kører mig af sted, og det er den bedste beslutning, jeg kunne tage. Det var et råb om hjælp. Det er også derfor, jeg sidder herinde i dag. I dag er jeg helbredt, om du vil. Det kan godt være, jeg får det igen. Min chance for at få en depression er større end dem, der ikke har haft. Men har jo haft en enorm indvirkning på mit liv efterfølgende, siger Jesper Grønkjær i Go' Aften Live.

Nu har han har fået det så meget bedre, at han mener, at tiden er inde til at indstille brugen af medicinen. Han tog den sidste pille mandag, som han fortalte i et tweet, og dermed blev dagen enden på et langt forløb.

- Medicin stopper man ikke med fra den ene dag til den anden. I mit tilfælde er jeg trappet ud gennem et år. Som jeg også skrev i tweetet, du læste op af: Det var aldrig et mål ikke at skulle have pillen. Det var et mål at få det bedre, få en god tilværelse, få balance i mit liv, og det er ikke noget, du får over natten, siger Grønkjær.

- Så det at slippe pillen er ikke på den måde en milepæl for mig, for den er sindssygt vigtig. Havde jeg ikke fået den pille, havde det taget mig meget, meget længere tid at kunne bearbejde det, altså ændre mit liv.

Allerede tilbage i 2019 fortalte Jesper Grønkjær, der i dag er fodboldkommentator på TV3 Sport, åbent som sin sygdom. Det kan man læse mere om her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus