• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
La Liga Lars Gram-Hanssen

Avis: Særlig situation spænder ben for kæmpeskifte

Foto: Getty Images

Den spanske avis Marca har nu afsløret nogle særlige forhold i Frenkie de Jongs kontrakt med Barcelona, der kan forklare, hvorfor hollænderens skifte til Manchester United kompliceres af, at den spanske storklub angiveligt skylder ham et meget stort millionbeløb, efter at han accepterede en omstrukturering af sin løn under coronapandemien.

Af Lars Gram-Hanssen

Det er i øjeblikket svært at blive helt klog på Frenkie de Jongs situation, efter at hollænderen for få uger siden så ud til at være tæt på et Manchester United-skifte. 

En lang række fremtrædende medier har skrevet om den engelske storklubs forhandlinger med Barcelona, men det er tilsyneladende ikke helt ligetil at finde en løsning, der tilfredsstiller alle tre parter.

Således har den spanske avis Marca nu givet et indblik i Frenkie de Jongs kontrakt med Barcelona.  

- Barcelona forhandler i øjeblikket med Manchester United om Frenkie de Jong. Salget af hollænderen sker ikke af sportslige årsager, men af økonomiske, idet den catalanske klub ellers vil skulle betale mange penge til spilleren, der stadig har fire år tilbage af sin kontrakt. Alt i alt skal Barcelona betale 88,58 millioner euro [659 millioner kroner, red.] i grundløn og loyalitetsbonusser til De Jong, skriver Marca. 

Marca peger på, at beløbet kan blive endnu højere, afhængigt af Frenkie de Jongs antal spillede kampe og afhængig af, om Barcelona vinder trofæer. Der er således om en gigantisk lønudgift, som Barcelona kan komme af med, hvis man kan få solgt Frenkie de Jong. 

Ifølge Marca er der dog en væsentlig forhindring, på grund af en særlig aftale, som Frenkie de Jong angiveligt indgik med Barcelona under coronapandemien. Her accepterede hollænderen således at give afkald på en del af sin løn, som han så til gengæld ville få udbetalt på et senere tidspunkt i løbet af sin kontraktperiode i Barcelona. 

Ifølge Marca var Frenkie de Jongs løn i sidste sæson således 67 millioner kroner, mens den i næste sæson stiger til 156 millioner kroner. I 2023/24-sæsonen stiger midtbanespillerens løn så til 206 millioner kroner, skriver Marca. 

I 2020/21-sæsonen gik Frenkie de Jong angiveligt med til at reducere sin løn fra 104 millioner kroner til 22 millioner kroner. 

Ifølge Marca er det denne situation, der gør, at Barcelona meget gerne vil sælge Frenkie de Jong nu, inden hollænderens løn begynder at stige voldsomt. 

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.