• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
La Liga Oliver Okstrøm

Barca-overraskelse: Præsenterer enormt overskud

Foto: Getty Images

Efter år med økonomisk kaos er catalanerne kommet med et stort overskud - og der er mere i vente.

Af Oliver Okstrøm

FC Barcelona har i de seneste år været ramt af økonomiske vanskeligheder, og gælden er til op over begge ører på den catalanske storklub. Dog lysner det tilsyneladende for dem.

Mandag er resultatet af det seneste regnskabsår kommet, og det er ganske positivt for dem med et overskud på 728 millioner kroner. Det skriver klubben på dens hjemmeside.

Det var desuden med en omsætning på 7,56 milliarder kroner.

I samme omgang blev budgettet for det kommende år præsenteret, og her er der en forventning om endnu et overskud. Endda et endnu større et, da der skulle være over to milliarder kroner i overskud.

Det kommer også efter, at klubben har solgt stort ud, da blandt andet Barca Studios, som har indkasseret dem et beløb på omkring 750 millioner kroner.

Problemerne i Barcelona har dog været der alligevel, når man har set på deres evne til at registrere deres spillere i god tid. Det kan man kun gøre i La Liga, hvis de går under lønloftet, som udregnes udfra en sammenhæng med klubbens indtægter.

Barcelona har dog ikke holdt sig tilbage i sommerens transfervindue, hvor de har hentet en række store spillere, som blandt andet tæller Robert Lewandowski. Det kan man se mere om i videoen i toppen af artiklen. 

UEFA har endvidere et øje på klubben, som undersøges for brud på Financial Fair Play. Læs mere om det her.