• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
La Liga Ole Hoffskov

Fejlede i Real Madrid: Jeg troede, jeg var Gud

Foto: Getty Images

Tidligere Real Madrid-stjerne ser tilbage på en karriere, der slet ikke gik, som den skulle.

Af Ole Hoffskov

Man siger, at det sværeste ikke er at nå toppen - det sværeste er at blive der. At der gemmer sig en vis portion sandhed i netop det ordsprog, kan hollænderen Royston Drenthe skrive under på.

For 15 år siden var han én af de mest lovende venstre backs i verden, og i 2007 skiftede han til Real Madrid og blev holdkammerat med superstjerner som Sergio Ramos, Ruud van Nistelrooy, Arjen Robben og Raul.

Royston Drenthe spillede 65 kampe for Real Madrid, og det er 65 flere end de fleste fodbolddrømmere nogensinde kommer i nærheden af, men hollænderen tog ikke ordentlig vare på sit talent, og stille og roligt forsvandt han fra verdenstoppen.

Nu, i en alder af 35, tørner han ud for lillebitte Racing Merida i en af de lavere spanske rækker, og han er klar over, hvorfor det gik ham, som det gjorde.

- Jeg var 20 år gammel og på toppen af min karriere. Det var min drøm at gå ind i Real Madrids omklædningsrum, og det er noget, jeg aldrig vil glemme. Men man har et liv som fodboldspiller og et liv som privatperson. Man kan mikse de to til et vis punkt, men jeg evnede ikke at ændre min livsstil. Jeg greb det forkert an, det var en fejl, siger Drenthe til AS og tilføjer:

- Livet som fodboldspiller er kort, og man skal være professionel. Jeg var ikke klar til at være professionel. Jeg troede, at jeg var Gud, og jeg elskede at feste, men det går ikke, hvis man gerne vil forblive på toppen. 

I dag høster Royston Drenthe som nævnt en tilværelse langt fra rampelyset i en lille klub i Spanien.

- Jeg kunne være holdt op, men jeg elsker fodbold, og jeg vil gerne blive ved med at have det sjovt, fastslår den tidligere Real Madrid-spiller.

Royston Drenthe har levet et ganske farverigt liv uden for fodboldbanen, hvor han blandt andet har forsøgt sig som rapper og skuespiller - dog uden den store succes. 

Han har desuden mistet alle sine millioner - læs mere her.