• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
La Liga Victor Risager

Medie: Tv-program truede Real Madrid-stjerne

Foto: Getty Images

Tv-programmet El Chiringuito forsøgte at presse Vinicius Jr. til ikke at udgive en video, hvor han fordømmer racisme, lyder det nu.

Af Victor Risager

Real Madrids brasilianske stjerne Vinicius Jr. har været det helt store samtaleemne i spansk fodbold i den seneste uge.

Her er han blevet udsat for racisme, fordi han fejrer sine mål ved at danse. Blandt andet blev han af en gæst i tv-programmet El Chiringuito opfordret til at lade være med “at opføre sig som en abe”, mens han også blev opfordret til at “tage sin samba tilbage til Brasilien”.

Det fik et hav af brasilianske stjerner til at støte Vinicius Jr., og hovedpersonen selv udgav en video på sociale medier, hvor han fordømte racisme.

Men den video ville det førnævnte tv-program El Chiringuito efter sigende gerne have stoppet, og de prøvede at true Vinicius Jr. til ikke at udgive videoen. Det skriver ESPN og den spanske journalist Iñaki Angulo.

Via telefonopkald og beskeder til Vinicius Jr.’s bagland forsøgte tv-programmet at sætte en stopper for udgivelsen af spillerens video, fordi programmet frygtede, at de ville blive opfattet som racistiske, og dette kunne skade dem.

Ifølge medierne lød en af beskederne: “Hvis du udgiver videoen, vil vi ødelægge dig.”

El Chiringuito afviser
Josep Pedrerol, der er vært på El Chiringuito, har siden undskyldt til Vinicius Jr. for kommentarerne på showet, men også hævdet, at det ikke var racistisk.

Og de seneste rygter om trusler afviser han nu pure.

- Vi er ved at forberede en retssag mod dem, der sagde, at vi benytter mafiametoder. Vi er ligeglade, vi tager i retten. Jeg plejer ikke at blande mig i disse ting, og jeg protesterer heller ikke. Du kan fornærme mig, sige hvad du vil på Twitter, hvilket jeg accepterer, men der er ting, der ikke kan tillades.

- Dette program tager fejl i mange ting, men vi truer aldrig. Jeg ville aldrig sige den slags, for jeg synes ikke, det er noget, der skal siges i et tv-program. Og jeg beder om noget af jer, der ser med: tro på os. Jeg siger jer, at det hele er løgn. Her laver vi journalistik, vi er de bedste, og du ved det, siger han via mediets sociale medier.