• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
La Liga Jacob Quvang

Stærke 'AC' har overrasket Barca-legende

Foto: Getty Images

Andreas Christensen er et rigtig godt sted lige nu i sin Barcelona-karriere, og nu fremhæves han også af en klubbens store forsvarsspillere.

Af Jacob Quvang

Andreas Christensen har for alvor spillet sig ind på FC Barcelona-holdet, hvor han han indtaget en nøgleposition i en betondefensiv, der lige nu kun har indkasseret syv gange i sæsonens første 20 ligakampe.

Forventningerne til 'AC' var ellers ikke tårnhøje i sommer, efter man i samme transfervindue blandt andet også havde købt Robert Lewandowski, Jules Kounde og Raphinha. Her stod Andreas Christensen en smule i skyggen, efter han "blot" var hentet på en fri transfer i Chelsea.

Men danskerens opblomstring og rolige måde at være forsvarsspiller samler stor opmærksomhed, og nu får landsholdsspillerens også rosende ord med på vejen fra Rafael Marquez, der til daglig træner Barcelonas B-hold, og som var aktiv spiller i klubben fra 2003 til 2010. 

Han havde nemlig ikke set den komme, at Andreas Christensen skulle være så god. Det siger han i et interview med Barca TV ifølge Sport, hvor han roser holdets defensiv.

- De gør et ekstraordinært stykke arbejde, og det starter i målet. Ter Stegen har gang i en fantastisk sæson. Det er rigtigt, at han havde nogle op- og nedture, men nu har han taget et stort ansvar, også som anfører. 

- I defensiven ser vi mere til Araujo og Christnensen i det centrale forsvar. Den forsvarsspiller, som måske har overrasket mig mest, er Christensen, som har spillet flot og tilpasset sig hurtigt. Der er ingen tvivl om, hvor vigtig Araujo er, siger mexicaneren, der tror, at særligt Araujo kan udvikle sig til at blive en fremragende stopper. 

Andreas Christensen havde et svært efterår, hvor han manglede noget rytme på grund af en skade, men efter VM er det kun gået en vej, og det er opad. Siden den spanske liga begyndte igen, er han startet inde i fem ud af seks ligakampe for FC Barcelona, ligesom han også startede inde i Super Cup-finalesejren over Real Madrid.