• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Lars Gram-Hanssen

Bedst/værst: Dansk sambabold i historisk landskamp

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet zoomer her ind på kvindelandsholdets historiske opgør mod Brasilien i Parken.

Af Lars Gram-Hanssen

Danmark – Brasilien 2-1 (1-0)
1-0 Janni Thomsen (17.)
1-1 Debora Oliveira (87.)
2-1 Mille Gejl (90.)

Kampens bedste:

Danmark:
Det var en historisk landskamp, da Danmarks kvindelandshold fredag tog imod Brasilien i en testkamp inden EM-slutrunden i England. For første gang nogensinde spillede kvindelandsholdet således i Parken, hvor der også blev sat tilskuerrekord. Over 20.000 tilskuere var således på plads i nationalarenaen, hvor Lars Søndergaards tropper fik en fantastisk kulisse at optræde i. 

Brasilien ligger nummer ni på verdensranglisten, men Danmark fik vist gode takter inden EM, idet Pernille Harder og kompagni dominerede begivenhederne i størstedelen af de 90 minutter. Den danske kaptajn er tidligere blevet kåret som verdens bedste spiller, og i Parken var det da også Chelsea-spilleren, der svingede taktstokken. Pernille Harder var Danmarks omdrejningspunkt og fik taget mange gode ryk op ad banen, mens hun også havde et glimrende blik for holdkammeraterne ved flere lejligheder. 

Efter en periode, hvor hun har været i stor modvind udenfor banen, formåede Nadia Nadim også at vise, at hun stadig besidder stor kvalitet. Racing Louisville-angriberen havde således en afgørende fod med i Danmarks sejr, da hun i overtiden serverede en fornem assist for Mille Gejl. 

Brasilien:
Kerolin var klart brasilianernes største trussel i Parken, men offensivspilleren manglede til gengæld skarpheden i flere afgørende situationer. North Carolina Courage-profilen fik dog taget nogle gode løb op igennem banen, hvor hun tørrede flere danske spillere.

Kampens værste:
Det var en chancerig affære, vi fik at se i Parken, og en del af forklaringen på dette var, at angriberne havde en bedre dag på kontoret end forsvarsspillerne. Mens Lars Søndergaard kan være tilfreds med Danmarks evne til at skabe chancer, så er landstræneren nok lidt mindre tilfreds med sit holds forsvarsspil. Der var lidt for mange farlige boldtab, primært i første halvleg, hvor de uskarpe brasilianske angribere dog formøblede flere 'direktører'. I slutfasen gik den så ikke længere, da Debinha udnyttede alt for passivt dansk forsvarsspil til at sende udligningen i netmaskerne. Den danske målvogter, Lene Christensen, burde nok også have gjort det bedre i situationen.

Kampens detalje:
Nadia Nadim fik sin landskamp nummer 100, mens Stine Ballisager i anden halvleg leverede en heroisk clearing, da det for alvor brændte på i det danske felt. Men kampens helt store detalje var selvfølgelig den fortryllende scoring, som Janni Thomsen satte ind efter 17 minutter. Her satte den formstærke Vålerenga-spiller således i den grad gang i den rød-hvide folkefest i Parken, da hun tog modtog bolden i højre side efter en bolderobring af Harder. Thomsen trak ind i banen, hvorefter hun krøllede bolden helt op i det modsatte hjørne - endda med sit svage ben. 

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.