• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Mathias Høj Jensen

Enestående: Danmark skrev historie mod Rusland

Foto: Getty Images

Det danske landshold har skrevet sig ind i historiebøgerne med mandagens sejr over Rusland i Parken.

Af Mathias Høj Jensen

Danmark er det første land nogensinde til at gå videre fra gruppespillet ved en EM-slutrunde efter at have tabt de to første kampe.

Det skriver Twitter-profilen OptaJoe, som er anerkendt for at levere fodboldstatistik.

Mandag aften sikrede Danmark sig videre avancement ved EM-slutrunden med en sejr på 4-1 mod Rusland. De danske mål blev scoret af Mikkel Damsgaard, Andreas Christensen, Yussuf Poulsen og Joakim Mæhle.

Sejren kom efter nederlag i de to første gruppekampe mod Finland og Belgien. Og det er første gang, det lykkes en nation at gå videre fra gruppespillet med to nederlag i bagagen.

Nu venter Wales i ottendedelsfinalen på lørdag i Amsterdam. Kampen bliver spillet på Johan Cruijff Arena, som til daglig er hjemmebane for AFC Ajax.

Der er kampstart klokken 18.00.

Damsgaard

Mikkel Damsgaard åbnede den danske målfest mod Rusland i Parken. I det 38. minut modtog han bolden lidt uden for russernes straffesparksfelt, hvorefter han elegant sparkede bolden ind i netmaskerne til 1-0.

Med målet satte Samdoria-spilleren en ny rekord. Han er nu den yngste danske målscorer ved en EM-slutrunde med sine bare 20 år og 353 dage.

Damsgaard er nu oppe på tre mål og tre assists i fem landskampe for Danmark, siden han fik sin debut på A-landsholdet i testkampen mod Sverige i november.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020