• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Delaney: Det er sådan noget, fodboldspillere hader

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Når resten af fodboldverdenen går på sommerferie, venter der landsholdsspillerne i Europa fire ekstra kampe.

Af Anders Dehn

Når det meste af fodboldens verden går på ferie i første halvdel af juni 2022, må landsholdsspillerne i Europa vente et par ekstra uger med at holde fri. De skal nemlig spille Nations League, og det huer ikke Thomas Delaney, siger han til TV2 Sport.

I alt venter der landsholdene fire kampe mellem den 2. og 14. juni. Den slags ferieudskydelse falder næppe i god jord mange steder blandt spillerne, der på det tidspunkt formentlig bare ser frem til ferie efter en lang sæson.

- Fire kampe efter sæsonen er sådan noget, fodboldspillere hader. For at være helt ærlig. Der vil man gerne kunne slappe af, siger Thomas Delaney til TV2 Sport.

Der skal som nævnt spilles fire Nations League-runder til sommer. Derefter venter yderligere to i september 2022, inden der så er semifinaler og finale i juni 2023. Nedrykningsplayoff kommer først i marts 2024.

Danmark er fortsat i den såkaldte League A, som er øverste lag. Der bliver trukket lod til grupperne den 16. december. Danmark er i andet seedningslag og undgår dermed Portugal, Holland og Tyskland.

Til gengæld kan man trække Frankrig, Spanien, Belgien og Italien fra øverste seedningslag og England fra tredje.