• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Lars Gram-Hanssen

Frygter ét dansk scenarie: Vil være det værste

Foto: Getty Images

Der er ét særligt scenarie, som TV 2 SPORT-kommentator Morten Bruun særligt frygter forud for lodtrækningen til EM-kvalifikationen.

Af Lars Gram-Hanssen

På søndag i næste uge trækkes der lod til kvalifikationen til EM 2024, og her står Danmark umiddelbart med gode chancer for at få en overkommelig gruppe. 

Efter de gode resultater i Nations League er Danmark således topseedet, og det betyder, at Kasper Hjulmands tropper ikke kan trække nationer som Holland, Kroatien, Spanien, Italien, Portugal og Belgien. 

Til gengæld kan Danmark godt trække Frankrig eller England, der begge er gledet ned i det næstøverste seedningslag. Det er dog ikke det scenarie, som TV 2 SPORT-kommentator Morten Bruun frygter mest. 

- I lag fire er Tyrkiet uden tvivl det værste, der kan ske. Tyrkerne skulle aldrig have været i C-laget i Nations League. Det vil faktisk være det værste af det hele af få dem fra lag fire, når man kan se, hvad der ellers er muligt at trække, lyder det således fra Morten Bruun. 

Udover Tyrkiet kan Danmark trække Grækenland, Georgien, Kasakhstan, Luxembourg, Aserbajdsjan, Kosovo, Bulgarien, Færøerne eller Nordmakedonien fra fjerde seedningslag. 

Tipsbladet har også givet et bud på henholdsvis en drømmepulje og en skrækpulje for Danmark i EM-kvalifikationen. Disse bud kan du se HER.