• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen

Danmarks bruttotrup til VM udtages denne dag

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det danske fodboldlandshold sluttede Nations League af med en sejr over Frankrig, og nu er næste landskamp mod Tunesien - det er samtidig Danmarks første opgør ved VM. Her er nøgledatoerne frem mod VM - blandt andet hvornår DBU og Kasper Hjulmand skal sende sin VM-bruttotrup.

Af Kenneth Jensen

Kasper Hjulmand og det danske landshold har spillet den sidste landskamp inden VM i Qatar.

Slutrunden nærmer sig med hastige skridt og er under to måneder væk, og forberedelsestiden denne gang er historisk kort, da der hverken er testkampe eller en lang lejrtid, inden det går løs.

Truppen samles den 14. november, da der spilles klubkampe den 13. november, derefter rejser truppen til Qatar, og så skal man i aktion den 22. november mod Tunesien.

Og derfor er det også vigtigt for Kasper Hjulmand at have nogle spillere, der ikke skal bruge to uger på at være i kampform, men står skarpe fra dag et. Det kan dog fortsat tænkes, at der kommer et par spillere med, som ikke er i topform, men truppen som helhed skal være klar til at levere.

Du kan her se Tipsbladets bud på, hvem der kommer med til VM.

Her er nøgledatoerne frem mod VM-slutrunden.

BRUTTOTRUP UDTAGES

Senest den 21. oktober skal landstræner Kasper Hjulmand og DBU indsende en liste på mellem 35 og 55 spillere, som bliver den danske bruttotrup frem mod VM-slutrunden. Af den vil mellem 23 og 26 spillere indgå i den endelig landsholdstrup til VM, som først skal indsendes til FIFA i november. Mere om det senere.

FIFA fortæller i en mail til Tipsbladet, at bruttotruppen skal være verdensforbundet i hænde senest den 21. oktober. Verdensforbundet offentliggør ikke listen, og det gør DBU i øvrigt heller ikke.

Af den liste skal mindst fire være målmænd, og så skal der altså vælges mindst 35 spillere og maksimalt 55. Det er ventet, at Kasper Hjulmand vælger 55 spillere - andet ville være dumt, når skader og andet kan gøre, at man bliver presset på enkelte positioner. Det er nemlig ikke overraskende sådan, at det er spillere fra bruttolisten, der skal udtages til den endelige trup.

FIFA SKAL HAVE INFORMATION OM HELE DEN DANSKE DELEGATION VED VM

FIFA skal også den 21. oktober have oplysninger om op til 70 ledere, og hvad deres specifikke funktion vil være under slutrunden. Det er alt fra landstræner Kasper Hjulmand og chefen for herrelandsholdet, Christian Nørkjær. Det er kommunikationschef Jakob Høyer og det team, han medbringer til at lave indhold til herrelandsholdets kanaler, mens det også er folk som fodbolddirektør Peter Møller. 

Og så er der formentlig også en kok, der rejser med. Der er massører, individuelle trænere som keepertræner Kim Christensen. Måske der også er en mentalttræner, og så skal der jo også være styr på materialet, hvorfor der også er behov for at have flere folk, der fikser spilletøjet, får det vasket, og ellers sikrer, at der er styr på de praktiske ting.

DBU kan medsende informationer på helt op til 70 personer, men må kun sende 27 ledere og trænere og sådan til VM-slutrunden. Så den samlede danske delegation kan være 26 spillere og 27 ledere - i alt 53 personer.

VM-TRUPPEN UDTAGES

Den danske VM-trup skal sendes til FIFA senest den 14. november klokken 19.00. Og her skal der altså være mindst 23 mand med, og der må maksimalt være 26 spillere i truppen. Tre skal være målmænd. Kasper Hjulmand udtager 26 spillere, og alle disse spillere skal figurere på bruttolisten.

Det er ventet, at DBU laver et pressemøde, hvor man vil præsentere hvilke 26 spillere, der er med. FIFA vil under alle omstændigheder offentliggøre VM-trupperne den 15. november.

VM-TRUPPEN MØDES

VM-slutrunden indledes den 20. november med et opgør mellem Qatar og Ecuador, og først den 14. november kan landsholdet samles og rejse mod Qatar og gøre klar til VM. Sidste Superliga-runde er eksempelvis programsat til weekenden den 11., 12. og 13. november, og dermed er det ikke meget tid, Kasper Hjulmand får med sit hold inden. Derfor også det store behov for at have spillere der er i form.

ÆNDRING I VM-TRUPPEN

Det er muligt at foretage ændringer i VM-trupperne frem til 24 timer før den første kamp. Så for Danmark skal en ændring altså senest foretages 24 timer inden kampen mod Tunesien. En ændrig kræver dog, at en spiller enten er alvorligt skadet eller syg, før man kan skifte. Og den spiller er så ikke mulig at benytte resten af slutrunden.

VM INDLEDES

VM's første kamp står mellem Qatar og Ecuador den 20. november.

DANMARK SKAL I AKTION

Det danske landshold åbner mod Tunesien den 22. november. Den 26. november gælder det Frankrig, inden Australien er modstanderen i den sidste gruppekamp den 30. november.

VM-SLUTSPIL

Går Danmark videre, venter enten en kamp mod vinderen af Gruppe C den 3. december eller nummer to fra Gruppe C den 4. november. Det er enten Argentina, Mexico, Polen eller Saudi-Arabien.

VM-FINALEN

VM-finalen spilles den 18. december. Og ved en VM-slutrunde er der også - modsat ved EM - en bronzekamp. Den spilles dagen inden, den 17. december.