• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Oliver Okstrøm

Højlunds far: FCK gav ham aldrig en reel chance

Foto: Getty Images

Anders Højlund peger også på, at det er sønnen Rasmus Højlunds egen opfattelse.

Af Oliver Okstrøm

Rasmus Højlund har i 2022 gennemgået en stor forvandling fra reserve i FCK til at spille for Atalanta i Serie A og netop fået landsholdsdebut kort før VM begynder i november.

Imellem FCK og Italien var der også et skifte til østrigske Sturm Graz, og det kom efter, at man i angriberens lejr ikke følte, at han fik en ordentlig chance for at vise sig frem i den danske hovedstadsklub. Det fortæller spillerens far, Anders Højlund, i et interview med Frihedsbrevet.

- Nej, det synes jeg absolut ikke. Det er også Rasmus’ egen opfattelse. Han fik for det meste 15 eller 12 eller 10 minutter, hvor han blev bedt om at jage rundt, siger han og fortsætter:

- De få starter, han reelt fik, var lige, da Thorup var kommet under corona, og intet var normalt. Slet ikke for en 17–18-årig dreng. Jeg synes ikke, at de gav ham en reel chance. Han fik kun seks måneder som fast mand i førsteholdstruppen, lyder det fra Anders Højlund.

Derudover kommer han ind på, at det til trods for det nævnte ikke var nemt at sige ja til østrigerne, da de kom i januars transfervindue.

Desuden forklarer far Højlund, at succesen i Østrig blandt andet handlede om, at de spillede fodbold i længderetningen - mens der er en tendens til, at man i dansk fodbold - og specielt i FCK - spiller meget på tværs og tilbage, fortæller han, og slår fast, at der er for meget boldmassage.

Endvidere skulle Graz-klubben også have foretaget sig et godt forarbejde. Det viste sig da også, at de havde ramt blev, da sønnike Rasmus Højlund bombede løs og blev solgt efter bare et halvt år til Atalanta, hvor han både har fået scoret og lavet assist.

Rasmus Højlunds A-landsholdsdebut kom torsdag i Nations League-kampen mod Kroatien.

Rasmus Højlund selv har også været inde på, at der var manglede tro på ham i FCK. Læs mere om det her.