• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen

Israelske medier hylder DK: Mareridtet er tilbage

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Der er roser til det danske landshold, der kaldes for et af de bedste i Europa.

Af Kenneth Jensen

Da Danmark i 1999 sikrede sig billet til det efterfølgende EM i Holland og Belgien, skete det efter playoff-sejr over Israel, og tirsdag aften fik israelerne deja vu til for 22 år siden, da man ligesom dengang tabte med 0-5. Danmark vandt tirsdag 5-0 i Parken, mens det for 22 år siden var i Israel, Danmark vandt med 5-0, inden man i returkampen i Parken vandt 3-0 .

Dagen derpå er der store roser til det danske mandskab, som vandt sin sjette sejr af seks mulige i VM-kvalifikationen. Ikke mindst fra Israelske medier, hvor flere af dem kalder tirsdagens kamp for et mareridt.

Tipsbladet.dk har samlet nogle reaktioner, som du kan læse herunder:

- Willi Ruttensteiners hold mødte et af de bedste mandskaber i verden, og resultatet var derefter. Yussuf Poulsen åbnede målscoringen foran fulde tribuner i Parken i 28. minut. Simon Kjær, Andreas Skov Olsen, Thomas Delaney og Andreas Cornelius føjede til, og efter aftenens kamp står Danmark med 18 af 18 mulige point og en målscore på 22-0, skriver det israelske medie Walla i en artikel og fortæller i en anden:

- I går var der kronede dage for de, der i årevis har påstået, at vi "vil stinke", hvis vi ved et uheld kommer med til en stor turnering (...) Danmark er for eksempel et af de fire bedste hold i Europa i dag, og de er blandt de otte bedste hold i verden.

- Israel er tilbage til virkeligheden. Ligesom den berømte kamp i 1999 mod Danmark, mødte holdet den stærke nordiske rival efter en dejlig kamp mod Østrig. Som for 22 år siden led vi også et smertefuldt nederlag på 0-5 i København, skriver mediet Sport 5 i en artikel med overskriften "mareridtet er tilbage":

- Fra drøm til mareridt. Tre dage efter den store sejr for det israelske hold på 5-2 over Østrig kunne ingen i deres værste drømme forvente et så iøjnefaldende show som det, det var i aftes. 0-5 nederlag mod det danske hold, skriver mediet One, hvor der også er kritik af landstræner Willi Ruttensteiner.

Mens Danmark er på sikker kurs mod VM-billetten, slås Skotland, Israel og Østrig om gruppens andenplads. Skotterne er lige nu på 11 point, mens Israel er et point efter, og Østrig ligger med syv.

Israels næste opgave er en udekamp mod netop skotterne.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020