2017-09-12 09:19
Foto: Getty Images

Der var meldt om udsolgt, men fredagens kvindelandskamp mod Holland bliver nu aflyst, fordi spillerne ifølge DBU ikke vil spille, før der er en ny kollektiv aftale på plads.

Nogle gange har man fornemmelsen af, at Dansk Boldspil-Union formår at tage to skridt tilbage, når fodboldforbundet ellers lige er lykkedes med at tage et enkelt skridt frem.

Efter to gode landskampe på herresiden med sejre på 4-0 over Polen foran et udsolgt Telia Parken og 4-1 ude mod Armenien har var befolkningens tro på herrelandsholdet og DBU igen til stede, og det kom i kølvandet på kvindernes fine EM-sølv efter et nederlag til Holland i finalen.

Men nu lykkedes det så alligevel at tage de berømte to skridt tilbage, for DBU aflyser nu fredagens landskamp i kvindefodbold mellem Danmark og Holland.

Det oplyser unionen via sin hjemmeside.

Det handler om, at parterne ikke kan blive enige om en kollektiv aftale for kvindelandsholdet samt U21-landsholdet, og det har ført til, at DBU nu ser sig nødsaget til at aflyse landskampen. Alle billetholdere får tilbudt at få pengene tilbage.

Forklaringen er ifølge Dansk Boldspil-Union, at kvindelandsholdet via Spillerforeningen, der forhandler på vegne af spillerne, har meddelt, "at spillerne på kvindelandsholdet ikke ønsker hverken at møde op i landsholdslejren eller at spille kampen, når de ikke kan få opfyldt deres ønsker til en ny landsholdsaftale".

- Dette er en dybt beklagelig situation, og vi er rigtigt kede af at måtte skuffe de mange fans, der lige som vi har glædet os til denne fodboldfest. Det er en ærgerlig og uholdbar situation, når vi ikke kan gennemføre en udsolgt landskamp og hyldest af kvindelandsholdet på grund af faglige uenigheder, siger elitechef i DBU Kim Hallberg til dbu.dk.

I næste uge møder det danske kvindelandshold Ungarn i en VM-kvalifikationskamp, og det er ifølge DBU uklart, hvad der kommer til at ske, men at FIFA og UEFA er informeret.

- Dette er på alle måder en historisk trist situation. Vi håber fortsat, at vi kan stille et hold til VM-kvalifikationskampen og det vigtige arbejde med at skabe opbakning og dermed også flere indtægter til kvindelandsholdet og dansk kvindefodbold, siger Kim Hallberg.

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?