• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Manager angriber Braithwaite: Vi gav ham en formue, men han er respektløs

Foto: Getty Images

Først kritiserede Martin Braithwaite Tony Pulis for at spille "underlig" fodbold, og nu tager Middlesbrough-manageren til genmæle. Klubben har givet Braithwaite så meget, blandt andet en formue, men han har ikke bidraget med meget den anden vej, mener Pulis.

Af Anders Dehn

Middlesbrough gav Martin Braithwaite en fyrstelig hyre, men han gav så lidt igen. Gav ham alt, hvad han ville have, men fik så lidt igen. Mener Tony Pulis i hvert fald.

Manageren sender ifølge lokalavisen The Northern Echo en bredside af sted mod den danske landsholdsspiller, der stadig er på kontrakt i klubben, men aktuelt udlejet til Leganés. Det sker som reaktion på udtalelser, Braithwaite kom med i forbindelse med landskampspausen.

Læs også: Braithwaite er sikker på klubskifte til sommer

Her sagde han blandt andet, at han ikke kunne se for sig, at han kommer tilbage til Middlesbrough, og at Tony Pulis' form for fodbold ikke passer til ham.

- Det projekt, jeg blev præsenteret for i Middlesbrough, ændrede sig fuldstændig, da Pulis kom til. Han har en underlig måde at spille fodbold på. Holdet spiller defensivt med lange bolde. Det er rigtig kick and rush. Det passer ikke så godt til mig, sagde han blandt andet til Ekstra Bladet.

Læs også: Braithwaite: Kan kun ryste på hovedet af de historier

Det er altså det, der har fået Pulis på mærkerne. Han langer ud efter Braithwaite, som stadig har kontrakt med Middlesbrough til sommeren 2021.

- Hvis han vil kritisere mig, må man acceptere det som træner, men Steve Gibson, formanden for klubben, har givet ham en komplet formue. Han er den bedst lønnede Championship-spiller, jeg nogensinde har arbejdet med, og da jeg var i West Bromwich i Premier League, tror jeg ikke, der var mange spillere, der tjente så meget, som Braithwaite tjente her, indleder Tony Pulis.

- Respektløsheden, han har vist området og klubben, er utrolig. Han har taget så meget ud af den her klub og givet så lidt tilbage. At han siger, som han gør, er virkelig skuffende. Men jeg har været i fodbold i lang tid, og man møder den slags spillere nogle gange.

- Man er nødt til at leve med det, men vi taler om en person, som ved to lejligheder gik ud og sagde, at han havde hjertet med i klubben, og inden for 36 timer var han inde for at bede direktøren om at komme væk. Det viser bare, hvordan Martin er.

Ifølge Pulis' eget udsagn er han ligeglad med, at Braithwaite kritiserer ham og hans spillestil. Han er mere indigneret på Middlesbrough og ejerens vegne.

- Den kontrakt, Steve (Gibson, ejer og formand, red.) har givet ham, og de penge, Steve har lagt på bordet, har gjort knægten til multimillionær. Det er forkert, at knægten ikke viser nogen respekt over for Steve, som ejer en fodboldklub, og som var desperat for at støtet sin daværende manager.

- Steve gav alt, som knægten ville have, og det viser bare en total mangel på respekt. Ikke over for mig, jeg er bare manager for klubben, men over for ejeren, som har brugt sine penge, og fansene, som bruger deres penge på at se de her spillere.

- Nogle gange skal de tænke sig om, før de taler. Det er ærgerligt, at han overhovedet har taget det op. Jeg ville holde snuden i sporet og bare komme videre med livet i Spanien, hvor han er.

Det er ikke første gang, Middlesbrough-lejren maler et billede af Martin Braithwaite som et problembarn, men spilleren har selv afvist, at han skulle være til besvær.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - Randers FC

Randers FC har ikke vundet over FC København i fem år, og de er under ledelse af en træner, der aldrig har slået hovedstadsklubben. Meget taler for en FCK-sejr søndag eftermiddag, men løverne er sn...

Optakt: AaB - AGF

Top 6 er på plads, så dette fungerer i praksis som en ekstra kamp i slutspillet - og dermed er der allerede nu vigtige point på spil i medaljekampen.