• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Mikkel Fuhr Nielsen

Ny Brøndby-profil var meget tæt på landsholdet

Foto: Getty Images

Rasmus Lauritsen var meget tæt på at blive en del af landsholdet, da han var på toppen af sin karriere.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Tipsbladet i Portugal.

Brøndby IF har landet en ny sterne i Rasmus Lauritsen, der på den lange bane skal løfte den tunge arv efter Andreas Maxsø.

Den 26-årige midtstopper kommer til Brøndby fra Dinamo Zagreb, hvor han har spillet de seneste to og et halvt år. I en lang periode var han en af klubbens store profiler, men tilgangen af Ante Cacic på sidelinjen ændrede danskerens situation.

Før den 69-årige kroat tiltrådte som cheftræner, så var Rasmus Lauritsen en af holdets bærende kræfter, ligesom hans drøm om en dansk landsholdsudtagelse var inden for rækkevidde.

Det fortæller forsvarsspilleren til Tipsbladet under Brøndbys træningslejr i Portugal.

- Da det gik allerbedst, så var der lidt snak om det, og der var også mulighed for at komme videre på en endnu større hylde, siger han.

Det var kort før EM-slutrunden i 2021, hvor Rasmus Lauritsen nød stor succes i Dinamo Zagreb, at Kasper Hjulmand havde ham som en del af sin bruttotrup.

- Jeg var tæt på, og jeg var klart tættere på, end jeg er nu. Lige nu fokuserer jeg ikke så meget på landsholdet, men på at komme ind og gøre det godt her. Det er klart, at det ligger langt væk lige nu, men det gjorde det også tidligere, og så blev det pludseligt en ting meget hurtigt.

Rasmus Lauritsen var aldrig med til en landsholdstræning, så på den måde kan han ikke skrive noget med rødt og hvidt på cv'et. Han kan istedet skrive Brøndby IF på cv'et, som også tæller FCM, Skive, Vejle Boldklub, IFK og Dinamo Zagreb, frem til 2027.

Midtstopperen er fortsat et stykke fra at være fuldstændig i topform, da det er længe siden, at han seneste var i aktion. 14 kampe står han noteret for i denne sæson, hvor det også er blevet til en enkelt scoring.

I afspilleren ovenfor kan du se og høre hele landsholdssnakken med Rasmus Lauritsen.