• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Optakt: Danmark - Moldova

Foto: Getty Images

Danmark skal følge op på den gode start på VM-kvalifikationen mod Israel ved at banke et svagt moldovisk mandskab.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Aliyar Aghayev, Aserbajdsjan
På TV: Kanal 5
Hashtag: #danmol #denmol

Holdnyt:
Danmark:
Landsholdet kom planmæssigt fra land i VM-kvalifikationen med 2-0-sejr i Israel torsdag aften, og dermed begyndte det vigtige landsholdsår 2021 på samme måde, som de seneste af slagsen er forløbet: godt.

Danmark får søndag aften endnu en gang lejlighed til at øve sig på at spille mod et hold, der har bedst kan lide at forsvare sig. Moldova er mere fokuseret på at forhindre dygtige modstandere som Danmark i at score og så satse på kontra, end holdet ønsker – eller evner – selv at kontrollere boldbesiddelsen.

Det bliver dog formentlig et markant andet hold end det, der slog Israel. Landstræner Kasper Hjulmand blev efter kampen spurgt, om han regnede med at skifte et halvt hold til søndag aften. Til det svarede han lige så klart, som han svarede kort: ”Ja.”

Det står endnu ikke klart, om det betyder, at Hjulmand vil gøre brug af nogle af de fire spillere, der sad helt over mod Israel. Det var Robert Skov, Henrik Dalsgaard, Nicoai Boilesen og Marcus Ingvartsen.

Dog er Yussuf Poulsen, Joakim Mæhle og Thomas Delaney siet fra til kampen, mens Henrik Dalsgaard er rejst hjem til Brentford. 

Moldova:
Selv i de bedste tider er Moldova ikke noget stærkt landshold, og det her er ikke en god tid.

Moldova har ikke vundet en eneste af holdets seneste 17 landskampe. Torsdag fik Færøerne 1-1 med hjem fra Chisinau. De eneste modstandere, som Moldova har besejret de seneste syv år, er Andorra og San Marino. Vi skal tilbage til en sejr over Saudi-Arabien i 2014 for at finde en sejr over et tredje land.

Holdet er desuden præget af, at landstræner Roberto Bordin er ny mand i jobbet og kun har fået en enkelt kamp i spidsen. Det var førnævnte af slagsen mod Færøerne. Hans forgænger blev ikke overraskende fyret på grund af dårlige resultater.

For et par måneder siden blev moldovisk fodbold desuden rystet af en kæmpe matchfixing-skandale. Det var i øvrigt ikke den første i de seneste år.

Moldova er nummer 177 på FIFA’s verdensrangliste. Udvalgte lande, der ligger umiddelbart foran: St. Lucia, Mauritius og Cambodia.

BLIV KLOGERE PÅ MOLDOVA VED AT LÆSE VORES FJENDETJEK HER

Karantæne:
Danmark: Ingen
Moldova: Ingen

Bud på startopstillinger:
Danmark (4-2-3-1): Schmeichel – Stryger Larsen, Kjær, Christensen, Boilesen – Nørgaard, Jønsson – Damsgaard, Wind, Braithwaite – Dolberg

Moldova (3-5-2): Namasco - Posmac, Epureanu, Armas – Jardan, Carp, Ionita, Rata, Reabciuk – Nicolaescu, Damascan

Profilen:
Anfører Alexandru Epureanu er måske den største spiller i Moldovas fodboldhistorie. Den 34-årige midtstopper runder landskamp nummer 99 mod Danmark og er en af få, der holder internationalt niveau. Er til daglig fast mand for de tyrkiske mestre, Istanbul Basaksehir.

Vidste du, at..:
Moldovas landstræner, Roberto Bordin, har en fin spillerkarriere bag sig. Han spillede eksempelvis over 100 kampe for både Atalanta og Napoli. Som træner har han vundet et par mesterskaber med Moldovas største klub, Sheriff Tiraspol.

Dom:
Uanset hvor mange spillere Kasper Hjulmand skifter i startopstillingen, skal Danmark vinde det her opgør. Også med mere end ét mål.

Moldova er et dårligt hold og består mestendels af spillere uden for Europas topligaer. Selv om holdet meget gerne vil drille med en betondefensiv, vinder Danmark 3-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus