• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen

Optakt: Danmark - Skotland

Det danske landshold er i aktion i VM-kvalifikationen, når Skotland onsdag gæster et udsolgt Parken.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Onsdag klokken 20.45
Spillested: Parken, København
Dommer: Ovidiu Haţegan, Rumænien
På TV: Kanal 5
Hashtag: #fordanmark

Holdnyt:
Danmark
Det danske landshold er samlet igen efter en fodboldsommer, der bød på lidt af det hele. Først Eriksens kollaps, siden Danmarks kamp for at få resultater og spille for Eriksen, til den fremragende fodbold og de mange mål, der førte Danmark til EM-semifinalen i London.

Semifinalen blev Danmarks endestation, men Kasper Hjulmand og de danske fans fik set flere store gennembrud, der tyder på, at der er meget godt på vej fra Danmark de kommende mange år.

Mikkel Damsgaard og Joakim Mæhle var Danmarks helt store åbenbaringer, og så var der også Kasper Dolberg, som med tre mål i knockoutfasen fik et gennembrud på landsholdet.

Nu venter så VM-kvalifikationen, og det er kun Lasse Schöne, der har indstillet sin landsholdskarriere siden EM. Dermed er det stort set samme hold, Hjulmand har med videre - dog er Christian Eriksens fodboldfremtid fortsat uafklaret.

Danmark er dog ramt af skader - hverken Jannik Vestergaard, Nicolai Boilesen, Andreas Cornelius, Rasmus Falk og Philip Billing er med i denne samling, mens Kasper Dolberg og Martin Braithwaite er ude af første kamp mod Skotland. De kan være i spil til de senere kampe mod Færøerne og Israel.

En sejr mod Skotland vil gøre Danmark godt i jagten på en VM-billet, da man har indledt VM-kvalifikationen med tre sejre i tre kampe. Israel, Østrig og Moldova er alle blevet slået. Skotland er med fem point nærmeste forfølger til Danmark.

Hjulmand har roteret med både tre og fire forsvarsspillere i bagkæden i 2021.

Skotland
Ligesom Danmark var Skotland med ved sommerens EM-slutrunde, og det er bestemt ikke nogen nem opgave, der venter for Danmark. Godt nok kom holdet ikke videre fra gruppespillet ved EM, men man formåede at spille uafgjort mod England i gruppespillet og har i det hele taget løftet sig de senere år. Det symboliseret ved det faktum, at landstræner Steve Clarke lige har forlænget aftalen til 2024.

Det er ikke længere en klassisk britisk 4-4-2, der stilles op i. I stedet foretrækker man nu tre centrale forsvarsspillere, og det betyder, at skotterne kan flytte wing backs længere frem i banen. I venstre side har man farlige Andy Robertson fra Liverpool, som Danmark skal holde et vågent øje med.

Scott McTominay fra Manchester United er ude med en skade, og så sidder Aston Villas John McGinn også ude, da han er i selvisolation efter coronasmitte. Også Stuart Armstrong har meldt afbud for Skotland, og i løbet af ugen er der kommet flere afbud, så træner Steve Clarke er presset. Også Stephen O'Donnell, Kevin Nisbet og Nathan Patterson er ude, mens både James Forrest og Greg Taylor trak sig fra holdet i mandags. 

Karantæne:
Danmark: Ingen
Skotland: Ingen

Bud på startopstillinger:
Danmark (3-4-3): Schmeichel - Andersen, Kjær, Christensen - Stryger Larsen, Højbjerg, Delaney, Mæhle - Poulsen, Wind, Damsgaard

Skotland (3-5-2): Gordon - Hendry, Hanley, Tierney - Gallagher, McLean, Gilmour, McGregor, Robertson - Dykes, Adams

Profilen:
Joakim Mæhle havde et forrygende EM og skal nu se, om han kan bygge på. Atalanta-danskeren  er særdeles farlig foran modstanderens mål, og så har vi også set, at han kan sætte medspillerne op, det så man, da han slog en fantastisk bold til Kasper Dolberg ved 2-0 målet mod Tjekkiet.

Vidste du, at…
Vi skal helt tilbage til 1986 for at finde sidst, Danmark mødte Skotland i en gældende kamp. Dengang vandt Danmark ved VM-slutrunden med 1-0, men ellers er det bare blevet til én sejr i en gældende kamp mod Skotland, der til gengæld har fem sejre over Danmark i kvalifikations- eller slutrundekampe.

Dom:
Selv om Danmark er ramt af afbud, skal landsholdet hjemme i Parken være stærkere end Skotland. Der er udsolgt til opgøret, og der venter med sikkerhed en fremragende atmosfære og en stor støtte til landsholdet.

Vi regner med, at holdet udnytter støtten og vinder kampen. 2-0 til Danmark over et defensivt stærkt skotsk hold.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020