• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen

Optakt: Færøerne - Danmark

Foto: Getty Images

Danmark er storfavorit til opgøret mod Færøerne lørdag.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 20.45
Spillested: Tórsvøllur, Torshavn
Dommer: Fran Jovic, Kroatien
På TV: Kanal 5
Hashtag: #fordanmark

Holdnyt:
Færøerne
Mens Danmark vandt 2-0 over Skotland onsdag aften, tabte Færøerne hjemme med 0-4 til Israel. Nu venter så et opgør mod Danmark, og her er der heller ingen tvivl om, at Håkan Ericsons mandskab er underdogs.

Nationen er blot nummer 114 på verdensranglisten, og i denne kvalifikationsturnering er det indtil videre blevet til et enkelt point - det i en deler med Moldova, som Danmark i foråret tævede 8-0.

Selv om Færøerne er en lille fodboldnation, er det ikke længere et hold, der taber samtlige kampe med tenniscifre, og det er heller ikke et hold, der ikke kan finde vej til målet. Faktisk er holdet konkurrencedygtig i en del kampe, og i foråret tabte man "kun" 1-3 til Østrig, og i en venskabskamp i sommer blev det til 0-1 mod Island. I sommer tegnede man sig i øvrigt også for den største sejr nogensinde i Færøernes historie, da Liechtenstein blev tævet 5-1 i en testkamp.

Ikke overraskende er der flere kendinge af dansk fodbold i den færøske trup, blandt andre kaptajn Hallur Hansson, der lige nu er kontraktfri. Aktuelt er det kun Viljormur Davidsen fra Vejle og Petur Knudsen fra Lyngby, der fra den færøske trup spiller i dansk fodbold, men mange af de andre har også en historie i dansk fodbold.

Færøerne og Danmark har mødtes fire gange tidligere, og alle fire kampe er endt med dansk sejr. 4-1, 4-0, 2-0 og senest 4-0. Det vil være et kæmpe resultat, hvis Færøerne kan få et point mod Danmark.

Normalt ville Viljormur Davidsen fra Vejle spille fra start, men han har været i coronakarantæne og var derfor ikke med mod Israel onsdag. Spørgsmålet er, om han når fri af karantænen til at spille mod Danmark. Problemet for Færøerne er, at også hans konkurrent, Ari Jonsson, er i coronakarantæne, så tidligere Brøndby-talent René Joensen måtte gå fra midtbanen og ned på venstrebacken mod Israel.

Danmark
2-0, 8-0, 4-0 og 2-0. Det danske fodboldlandshold har fået en forrygende start på VM-kvalifikationen og står med fantastiske kort på hånden i forhold til at kvalificere sig til slutrunden.

Man har slået de nærmeste konkurrenter fra Israel og Østrig på udebane, og onsdag fik Skotland så en tur i Parken og tabte med 2-0 - et resultat, der var sikret allerede efter 15 minutters spil.

Nu venter en på papiret overkommelig modstander i Færøerne, og Danmark skal have tre point i opgøret mod den lille fodboldnation. Med en kamp igen i næste uge mod Israel kan man sagtens forvente at se flere spillere blive sparet, da Danmark har god bredde i truppen.

Det kan betyde, at spillere som Andreas Maxsø, Victor Nelsson, Rasmus Nissen Kristensen, Christian Nørgaard og Jonas Wind er med fra start. Vurderingen herfra er, at Hjulmand skifter tæt på hele holdet, selv om det er svært at spå, hvem af de mange reserver der får chancen fra start. Og så er spørgsmålet også, om landstræneren forbliver i en 3-4-3, eller om han går over til en 4-3-3. Danmark har formentlig ikke behov for tre stoppere mod et svagere færøsk landshold. Modargumentet er, at man med i 3-4-3 kan skubbe backs langt frem i banen og derved gøre dem til egentlige forwards. 

Kasper Hjulmands trup er god og stærk trup, men det er værd at huske på, at man i denne samling er uden Jannik Vestergaard, Nicolai Boilesen, Andreas Cornelius, Rasmus Falk og Philip Billing, mens Kasper Dolberg og Martin Braithwaite ikke var med mod Skotland, og heller ikke vurderes at blive klar til deltagelse mod Færøerne.

Senest har Jonas Lössl forladt lejren, og ind i stedet er kommet Jesper Hansen fra AGF.

Karantæne:
Færøerne: Ingen
Danmark: Ingen

Bud på startopstillinger:
Færøerne (4-4-2): Nielsen - Rolantsson, Færø, Nattestad, Davidsen - Vatnhamar, Hansson, Andreasen, Hendriksson - Edmundsson, K. Olsen

Danmark(3-4-3): Schmeichel - "AC", Maxsø, Nelsson - Stryger Larsen, Jensen, Nørgaard, Nissen Kristensen - Lindstrøm, Wind, Daramy

Profilen:
Færøernes bedste spiller er nok fortsat offensivspiller Joan Simun Edmundsson. Angriberen, der har en fortid i Vejle Boldklub, huserer i dag i Waasland-Beveren i Belgien. Hold øje med ham, hvis han spiller fra start. 66 landskampe og syv scoringer har han på cv'et.

Vidste du, at…
Mens Parken kan huse mere end 35.000 tilskuere, er der bare plads til 6.500 tilskuere på Torsvøllur, Færøernes nationalstadion. Det lyder ikke af meget, men det er faktisk mere end 10 procent af det totale indbyggertal på Færøerne. Der er lige omkring 54.000 indbyggere på Færøerne.

Dom:
Selv om der er ventet mange udskiftninger i Danmarks startopstilling, er det en kamp, Danmark vinder. For landsholdet har nået et punkt, hvor man også sagtens kan skifte 10 mand og stadig have et stærkt hold, der kan slå mindre nationer. Det er jo en kvalitet i sig selv, da man så også kan hvile de normale startere til næste uges opgør mod Israel.

Det kan også være, at Hjulmand vælger at holde fast i en eller to af de normale startere til opgøret mod Færøerne for ikke at skifte samtlige spillere - det må tiden vise - men under alle omstændigheder skal Danmark vinde. Så er spørgsmålet, hvor stor sejren bliver.

Vi tror, det ender med 3-0 til Danmark. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020