• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Ole Hoffskov

Optakt: Østrig - Danmark

Foto: Getty Images

De to forhåndsfavoritter i gruppen tørner sammen i et spændende opgør i Wien.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Onsdag klokken 20.45
Spillested: Ernst Happel Stadion, Wien 
Dommer: Artur Dias, Portugal
På TV: Kanal 5
Hashtag: #østdan #landsholdet #fordanmark

Holdnyt:
Østrig:
De fleste på Østrigs landshold har deres daglige gang i Bundesligaen, og umiddelbart ligner østrigerne det hold, der bliver den største mundfuld for Danmark i VM-kvaliifikationen.

Østrig lagde fra land med et pointtab i Skotland, men slog tilbage med en pligtsejr på 3-1 over Færøerne i de seneste kamp. Favoritterne slap dog ikke for en forskrækkelse undervejs, da Færøerne bragte sig foran 1-0 efter 19 minutter.

Det østrigske landshold er aktuelt nummer 23 på FIFA's verdensrangliste, og det er 11 pladser under Danmark. Holdet deltager også ved EM om under tre måneder.

Østrig er ubeseret i de seneste otte kampe, så det er et formstærkt mandskab, Danmark skal op imod i Wien. Det var netop på hjemmebane, at østrigerne senest tabte et opgør - det var 2-3 mod Rumænien i september sidste år.

Midtbanespilleren Florian Grillitsch fra Hoffeheim ragede både et gult kort til sig mod Skotland og Færøerne, og han afsoner dermed karantæne onsdag aften mod Danmark.

Danmark:
To kampe, to sejre og en målscore på 10-0.

VM-kvalifikationen er startet helt forrygende for det danske landshold, og landstræner Kasper Hjulmand kunne ikke have drømt om en bedre optakt til det første store slag mod Østrig. Mod Moldova kunne landstræneren tilmed skifte alle 10 markspillere i startopstillingen, uden at det fik betydning for kampens resultat. 

Det siger en del om den bredde, der er på det danske landshold, og nu og her er det svært ikke at være optimist på vegne af de rød-hvide.

De eneste problemer, Kasper Hjulmand tumler med, er luksusproblemer. For hvem skal starte inde mod Østrig? Man kan dårligt argumentere for, at nogen spillede sig af mod Moldova, men der vil helt sikkert ske en større udskiftning.

Danmark har hverken skader eller karantæner op til den afgørende kamp onsdag aften. 

Karantæner:
Østrig: Florian Grillitsch
Danmark: Ingen

Bud på startopstillinger:
Østrig (4-2-3-1): Schlager - Lainer, Trauner, Dragovic, Ulmer - Schlager, Sabitzer - Schöpf, Baumgartner, Alaba - Kalajdzic

Danmark (4-3-3): Schmeichel - Wass, Kjær, Christensen, Mæhle - Højbjerg, Eriksen, Delaney - Poulsen, Wind, Braithwaite

Profilen
David Alaba er det første navn, man bider mærke i på Østrigs landshold, men lige nu virker angriberen Sasa Kalajdzic til at være i bedst form. Angriberen fra Stuttgart er forholdsvis ny på landsholdet, men han har grebet chancen med to mål mod Skotland og et enkelt mod Færøerne. Han er desuden noteret for meget pæne 13 mål i Bundesligaen i denne sæson. Han må ikke få lov til at komme frem til afslutninger med sit farlige venstre ben.

Vidste du, at..:
Første gang, David Alaba var med til at vinde en landskamp for Østrig, var mod Danmark. Det skete i en venskabskamp i marts 2010, og det var Bayern München-stjernens tredje optræden på A-landsholdet. Østrig vandt 2-1 i et opgør, som i Danmark mest af alt huskes for Christian Eriksens landsholdsdebut.

Dom:
Danmark kan med en sejr tage et stort skridt mod VM, selv om det naturligivis er tidligt i kvalifikationen. Kasper Hjulmands tropper har momentum, og de skal som udgangspunkt gå benhårdt efter de tre point onsdag i Wien.

Hvis Danmark står i en situation i anden halvleg og kan skimte et enkelt point, vil det helt klart også være brugbart, og så vil man næppe se et dansk landshold satse stort i den sidste del af kampen.

Vi tror mest på uafgjort og dermed et fint point til samlingen for Danmark. Opgøret i Wien ender 1-1. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus