• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kristian Porse

Sterling forlader ikke banen ved racistiske tilråb

Foto: Getty Images

Raheem Sterling vil ikke forlade banen, selvom han modtager racistiske tilråb. Der skal mere til at provokere ham.

Af Kristian Porse

Der har den seneste tid været fokus på racistiske og homofobiske tilråb fra lægterne. Englands landshold oplevede det senest, da de spillede EM-kvalifikation på udebane mod Montenegro. 

Raheem Sterling er en af de spillere, der har prøvet at blive diskrimineret på grund af sin hudfarve. Spørgsmålet er, hvad man skal gøre for at komme problemet til livs. Harry Kane har tidligere sagt, at han ville forlade banen sammen med hans holdkammerater, hvis de racistiske tilråb skulle forekomme igen. Men ifølge Raheem Sterling er det ikke løsningen. 

- Folk tager det på forskellige måder. Jeg mener personligt ikke, at det at forlade banen er den korrekte beslutning, for når alt kommer til alt er vi fodboldspillere. Jeg ville være en af dem, der sagde: Nej vi bliver på banen, vinder kampen og giver dem tørt på. Så simpelt er det,' siger han ifølge AS. 

Manchester City-spilleren forklarer i øvrigt, at han nægter at lade sig påvirke af tilråbbene. Det er han i stand til, fordi hans mor har lært ham at være glad for hans hudfarve. 

- Min mor har altid fortalt mig, at jeg den sorte konge. Hun har lært mig at være komfortabel med min krop og min hudfarve. Så der skal mere til at provokere mig end at fortælle mig, at jeg er sort, siger han ifølge AS. 

Raheem Sterling forklarer i øvrigt, at han ikke ser sig selv som en leder imod de racistiske tilråb, men at han vil blive ved med at italesætte problemet. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - Randers FC

Randers FC har ikke vundet over FC København i fem år, og de er under ledelse af en træner, der aldrig har slået hovedstadsklubben. Meget taler for en FCK-sejr søndag eftermiddag, men løverne er sn...

Optakt: AaB - AGF

Top 6 er på plads, så dette fungerer i praksis som en ekstra kamp i slutspillet - og dermed er der allerede nu vigtige point på spil i medaljekampen.