• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen

Efter hjælp fra "Zanka" og Poulsen: Døvelandshold i mål med indsamling

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det danske døvelandshold har allerede hentet de nødvendige midler, der skal til at for at komme til sommerens EM-slutrunde. Holdets målmandstræner sender en kæmpe tak til alle, der har støttet, blandt andre Mathias "Zanka" Jørgensen og Yussuf Poulsen.

Af Kenneth Jensen

I tirsdags var det Mathias "Zanka" Jørgensen, der seks minutter før tid satte det danske landshold i gang med sin scoring til 1-3 i kampen mod Schweiz, der endte 3-3 og altså med et stort dansk comeback.

Og torsdag var Mathias Jørgensen igen "på pletten" - denne gang med 10.000 kroner til det danske døvelandshold, og det har sat gang i en strøm af donationer til holdet, der stod og manglede 70.000 kroner for at komme til sommerens EM-slutrunde i Grækenland.

Læs også: Døvelandsholdet EM-klar: Men mangler 70.000 kroner til at deltage

Huddersfield-danskeren Mathias "Zanka" Jørgensen har over for tipsbladet.dk bekræftet, at han har doneret 10.000 kroner til det danske døvelandshold, og det er nok også meget sandsynligt, at den Yussuf Poulsen, der som "Zanka" har doneret 10.000 kroner, er den Yussuf Poulsen, der spiller på det danske landshold. Tipsbladet.dk har dog ikke fået denne del endeligt bekræftet, men landsholdsspilleren har på sin Twitter-konto retweetet tipsbladet.dk's historie om døvelandsholdet fra i tirsdags.

"Zanka" skrev i indsamlingen - som kan ses her: "held og lykke i Grækenland, drenge."

De 70.000 kroner, der var målet med indsamlingen, har døvelandsholdet nu hentet.

- Det er fuldstændig vildt, det her. Det, at nogle A-landsholdsspillere har kigget i vores retning, er imponerende. Jeg får næsten gåsehud ved at tænke på det. Ikke nok med, at "Zanka" sparkede Danmark i gang senest, nu sparkede han også os videre. Det er en kæmpe gestus, og det vidner om en mand med overskud, siger Rasmus Munk, der er målmandstræner for det danske døvelandshold, til tipsbladet.dk.

Det er dog ikke kun de to A-landsholdsspillere, der har hjulpet Rasmus Munks mandskab til Grækenland. Det er også en masse mennesker, der ikke har tilknytning til det danske landshold. Det kan man se af donationerne, der kommer fra mange forskellige mennesker.

- Det overgår vores vildeste fantasi, at der er så mange mennesker, der vælger at støtte os, siger målmandstræneren.

Og pengene falder på et tørt sted.

- Det er nogle unge mennesker, der spiller på døvelandsholdet, og de er i forvejen udfordret, fordi der er egenbetaling på alt det, vi laver på døvelandsholdet. Vi er ikke en rig forening. Døveidræt er specielt, fordi det ikke regnet som et specielt handikap, og vi kan eksempelvis ikke komme til de paralympiske lege. Derfor falder støttekronerne anderledes, og der er egenbetaling, som er dyrt for de unge mennesker, siger Rasmus Munk.

Med støtten i hus håber og tror Rasmus Munk på, at holdet bliver boostet af, at så mange mennesker har vist støtte til holdet.

- Det giver et kæmpe boost. Når der bliver sat fokus på holdet, mander folk sig lidt op, og vi vil gå efter et godt resultat. Forhåbentlig kan vi gøre folk glade og stolte, og vi har en reel chance for at blive blandt de otte bedste til EM og dermed kvalificere os til VM. Det kræver, at vi går videre fra puljen, så det er et mål for os, siger Rasmus Munk.

Det danske døvelandshold møder Irland, Ungarn og Tyrkiet ved sommerens EM i Grækenland.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - Randers FC

Randers FC har ikke vundet over FC København i fem år, og de er under ledelse af en træner, der aldrig har slået hovedstadsklubben. Meget taler for en FCK-sejr søndag eftermiddag, men løverne er sn...

Optakt: AaB - AGF

Top 6 er på plads, så dette fungerer i praksis som en ekstra kamp i slutspillet - og dermed er der allerede nu vigtige point på spil i medaljekampen.

Optakt: Hobro IK - Lyngby BK

Begge hold har hårdt brug for sejren - begge for at ruste sig bedst muligt til det nervepirrende gruppespil om at undgå nedrykning.