• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Ole Hoffskov

U21-optakt: Danmark - Frankrig

Foto: Getty Images

Det danske U21-landshold skal på en meget hård opgave i den første kamp ved EM.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 21.00
Spillested: Haladas Stadium, Szombathely, Ungarn
Dommer: Irfan Peljto, Bosnien
På TV: DR2
Hashtag: #danfra #u21em

Holdnyt:
Danmark:
Albert Capellas' mandskab havde en problemfri vej til EM-slutrunden og gik ubesejrede gennem kvalifikationen. De rød-hvide vandt otte ud af ti kampe og havde sikker afstand til Rumænien på andenpladsen.

Nu skal Danmark vise, at holdet også kan stå distancen ved en slutrunde.

U21-landsholdet har ikke tabt et eneste opgør med Albert Capellas som landstræner, og det må man løfte på klaphatten for. Med til historien hører dog, at spanieren fra sidelinjen har overværet mange tætte kampe. Af de ni sejre, Danmark er noteret for under Capellas, har de seks været med et enkelt måls margin.

Ved den seneste U21-EM-slutrunde blev Danmark slået ud efter det indledende gruppespil, og målet er at forbedre den placering ved det forestående EM, der afvikles over to omgange. Kvartfinaler, semifinaler og finale spilles i juni.

Danmark har AGF's Sebastian Hausner i karantæne i åbningskampen. 

Frankrig:
Les Bleus kan ikke løbe fra at være en af favoritterne til EM.

Franskmændene har stjerner som Jules Koundé, Eduardo Camavinga og Odsonne Edouard med i EM-truppen, og det er alle gode bud på etablerede franske A-landsholdsspillere i fremtiden.

Frankrig høstede et enkelt point mere end Danmark i EM-kvalifikationen, men modsat danskerne tabte franskmændene en enkelt kamp undervejs. Det var et 1-3-nederlag mod Schweiz, som man endte á point med i tabellen. Frankrig snuppede førstepladsen på grund af en bedre målscore.

Frankrig scorede 32 mål i de 10 EM-kvalifikationskampe, og det var hele 11 mål mere end Danmark. 

Til EM må holdet klare sig uden midtbanespilleren Jeff Reine-Adelaide, der normalt er anfører og en vigtig spiller for landstræneren. Frankrig har desuden højrebacken Colin Dagba fra Paris Saint-Germain i karantæne mod Danmark. 

Karantæner:
Danmark: Sebastian Hausner
Frankrig: Colin Dagba

Bud på startopstillinger: 
Danmark (4-3-3): Christensen - Roerslev, Nelsson, Bech Sørensen, Poulsen - Nartey, Kofod, Lindstrøm - Dreyer, Bruun Larsen, Jensen

Frankrig (4-3-3): Lafont - Kalulu, Koundé, Badiashile, Truffert - Guendouzi, Camavinga, Kamara - Muani, Edouard, Gouiri

Profilen:
Danmark vil helt forståeligt have et stort fokus på Odsonne Edouard, der blev fransk topscorer i EM-kvalifikationen med 11 mål og står til for anden sæson i træk at blive ligatopscorer i Skotland. De rød-hvide må dog ikke glemme Edouards angrebsmakker Amine Gouiri. Nice-spilleren er i forrygende form i øjeblikket og har scoret seks mål og lavet tre assists i de seneste otte kampe i Ligue 1.

Vidste du, at...:
Det franske U21-landshold med landstræner Sylvain Ripoll i spidsen har én gang tidligere mødt Danmark. Det var i en venskabskamp tilbage i 2019, og dengang vandt Danmark, der på det tidspunkt var trænet af Niels Frederiksen, 1-0 i Brest. Andreas Skov Olsen blev matchvinder i opgøret, hvor Victor Nelsson, Carlo Holse, Andreas Poulsen, Magnus Kofod Andersen og Anders Dreyer fra den nuværende EM-trup deltog.

Dom:
Det danske U21-landshold har ved de seneste slutrunder ikke formået at stå distancen mod de store modstandere, så det vil være helt efter bogen, hvis Frankrig vinder torsdag aften. Det er franskmændene bestemt også favoritter til. Der er stjerner på det franske holdkort, som danskerne ikke man mønstre, og vi tror, at Les Bleus er for stor en mundfuld for de rød-hvide. Frankrig vinder 2-0 over Danmark.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus