• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen

U21-optakt: Island - Danmark

Foto: Getty Images

Det danske U21-landshold skal efter den overraskende sejr over Frankrig nu møde Island. Vinder Danmark, og smider Frankrig point, er Danmark videre til kvartfinalen.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 15.00
Spillested: Gyirmoti Stadion, Győr
Dommer: Sandro Schärer, Schweiz
På TV: DR1
Hashtag: #isldan #u21em

Holdnyt:
Island:
Det islandske landshold fik ørene i maskinen, da de torsdag mødte Rusland. 4-1 endte det, efter Island var bagud med 0-4 i løbet af opgøret.

Dermed er det med kniven for struben, at holdet går ind til opgøret mod Danmark. Hvis man skal bevare et håb om at komme videre fra gruppespillet, skal opgøret mod Danmark vindes.

Island ventes at lave en del udskiftninger i startopstillingen, efter det slet ikke kørte mod Rusland.

Mikael Anderson startede ude senest, men FC Midtjylland-spilleren kan komme ind til opgøret mod Danmark, og så kan det ende med en islandsk Superliga-offensiv, da også Sveinn Gudjohnsen fra OB og AGF's Jon Dagur Thorsteinsson spiller på u21-landsholdet.

Danmark:
Sikke en start. Det danske U21-landshold er uden offensivprofilerne Mikkel Damsgaard, Jonas Wind og Andreas Skov Olsen, der alle er med A-landsholdet, men alligevel kom Danmark fra mødet med de franske stjerner med en sejr. Og det var ikke, fordi det var tyveri. Selv om franskmændene havde bolden en del, stod det danske U21-landshold glimrende på banen og holdt Frankrig fra kæmpe muligheder. Og så slog Anders Dreyer til i den anden ende efter en forrygende aflevering fra Jacob Bruun Larsen.

Sejren stiller det danske U21-landshold i en glimrende position, da holdet nu går ind til opgøret mod Island, der tabte 1-4 til Rusland i åbningskampen, med vished om, at en sejr kan sikre Danmark en plads i kvartfinalen. Hvis Danmark slår Island, og Frankrig ikke besejrer Rusland, er billetten til kvartfinalen sidst i maj booket.

Til opgøret mod Island må der forventes at komme en udskiftning eller to, da der venter i alt tre kampe på kort tid.

I forsvaret kan det være, at Mads Roerslev får chancen på højre back i stedet for Rasmus Carstensen, mens der i offensiven også kan være et par ændringer. Anders Dreyer scorede og bør få chancen fra start, mens også folk som Victor Jensen, Carlo Holse, Mohamed Daramy og Nikolai Baden kan være i spil til startopstillingen.

Sebastian Hausner vender tilbage efter overstået karantæne.

Karantæner:
Island: Ingen
Danmark: Ingen

Bud på startopstillinger:
Island (4-3-3): Gunnarsson - Gunnarsson, Olafsson, Thorkelsson, Fridriksson - Baldursson, Hauksson, Willumsson - Anderson, Gudjohnsen, Thorsteinsson

Danmark (4-3-3): Christensen - Roerslev, Nelsson, Bech Sørensen, Poulsen - Kofod, Nartey, Lindstrøm - Dreyer, Faghir, Bruun Larsen

Profilen:
Eidur Godjohnsens søn, Sveinn, scorede Islands eneste mål mod Rusland, og selv om han ikke helt har fået gang i den i OB, er han alligevel en spiller, som Danmark skal holde et vågent øje med. For han ved, hvor målet står.

Vidste du, at...:
De har udtaget 23 mand, og seks af de 23 spillere spiller til dagligt i dansk fodbold. Et par stykker - Patrik Gunnarsson og Stefan Teitur Thordarson i 1. division hos Silkeborg - mens tre mand er i Superligaen. En enkelt er FCM-ejet og udlejet til Fredericia, nemlig reservekeeper Elias Rafn Olafsson.

Dom:
Danmark er efter den imponerende sejr over Frankrig favorit til opgøret mod Island, og det er alle tiders mulighed for at sætte pres på Frankrig og Rusland, hvis man kan vinde opgøret mod Island.

Det islandske landshold slikker sårene efter nederlaget mod Rusland, og derfor er det alt eller intet for Island, der ikke kan bruge uafgjort til så meget.

Til syvende og sidst skal Danmark være et bedre hold, og vi regner også med, at Albert Capellas' mandskab får bugt med Island. 2-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus