• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Sylvester Guldberg Røn

UEFA-præsident til dommerne: Afblæs kampen ved racisme

Foto: Getty Images

UEFA-præsident Aleksander Ceferin opfordrer dommerne til at være modige og stoppe kampe, hvis spillerne er udsat for racistisk adfærd fra tilskuere.

Af Sylvester Guldberg Røn

Fodbolden viste et af sine grimmeste ansigter i EM-kvalifikationskampen mellem Montenegro og England. Her blev Englands to offensivspillere Callum Hudson-Odoi og Raheem Sterling udsat for racistiske tilråb fra tilskuerpladserne. 

Det er ikke første gang i denne sæson, at de to vævre kantspiller har været udsat for racisitiske tilråb, og nu blander UEFAs præsident sig i debatten. Han er klar i mælet, når det kommer til, hvad dommerne kan stille op. 

- Vi vil tage en snak med dommerene igen, og fortælle dem, at de skal være modige og standhaftige. I det sekund kampen bliver afblæst eller ikke bliver spillet, tror jeg, at 90% af de normale mennesker på stadion vil vise deres utilfredshed med de idioter, siger Aleksander Ceferin ifølge BBC.  

Ceferin slår samtidig fast, at disse racistiske tilråb selvfølgelig skal sanktioneres.

- Det er 2019, men man skulle tro, vi var sat 100 år tilbage. Det er et problem med intolerante mennesker, ikke med nationer. Hvis det fortsætter, kan vi sagtens smide et hold eller en nation ud af en turnering. Men det er sidste udvej, siger Ceferin. 

UEFA har sigtet Montenegro for hændelserne. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - Randers FC

Randers FC har ikke vundet over FC København i fem år, og de er under ledelse af en træner, der aldrig har slået hovedstadsklubben. Meget taler for en FCK-sejr søndag eftermiddag, men løverne er sn...

Optakt: AaB - AGF

Top 6 er på plads, så dette fungerer i praksis som en ekstra kamp i slutspillet - og dermed er der allerede nu vigtige point på spil i medaljekampen.