• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Victor Risager

UEFA tror på mange flere EM-tilskuere i Danmark

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

UEFA håber og tror på mange flere tilskuere end de 12.000, som hidtil er blevet garanteret til EM-kampene i Danmark.

Af Victor Risager

For et par uger siden meddelte kulturminister Joy Mogensen, at Danmark fastholder deres værtsstatus ved sommerens EM-slutrunde, og at de vil tillade minimum 12.000 tilskuere til kampene på dansk jord.

UEFA håber og tror imidlertid på endnu flere fans på lægterne. Sådan lyder det fra Martin Kallen, der er chef for EURO 2020 hos UEFA, over for TV3 Sport.

Han forklarer, at med den nuværende situation i Danmark regner UEFA med, at der kan komme mange flere end 12.000 tilskuere til EM-kampene på dansk jord.

- I betragtning af den måde, Danmark har håndteret pandemien på, og den gode test-strategi, der er lagt, føler vi at have en berettiget tro på, at der tillades mindst 18.000-20.000 tilskuere. Der er jo mere end to måneder til den første kamp. Vi har endda et håb om en dækningsprocent på 60; det vil sige omkring 24.000 tilskuere, siger Martin Kallen til TV3 Sport.

Efter planen skal der afvikles fire EM-kampe i Parken. Det gælder Danmarks gruppekampe mod Finland, Belgien og Rusland samt en ottendedelsfinale. Derudover er der 11 andre europæiske byer, der skal lægge græs til slutrundens kampe. 

DBU meddelte i kølvandet på Joy Mogensens udtalelser, at de 12.000 tilskuere forventes at blive fans, der opholder sig lovligt i Danmark. Det bliver ikke for tilrejsende fans.

I øjeblikket er det imidlertid ikke tilladt at have fans på lægterne, når der bliver spillet professionel fodbold i den danske Superliga, og det er langt fra alle, der forstår hvorfor. Læs mere om det her. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus