• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Tipsbladet.dk

Zlatan, Eriksen og Haaland: Se Nordens drømmehold

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Hvordan ville landsholdet se ud, hvis man kunne plukke spillere fra hele Norden? Og er Danmark i virkeligheden så stærke, som vi selv går og tror?

Af Tipsbladet.dk

Hvem er bedst i Norden?

Det spørgsmål kan de fem lande, Island, Finland, Norge, Sverige og Danmark, altid få masser af god diskussion ud af.

Danmark er pt. det bedst placerede hold på FIFA's verdensrangliste som nummer 12, mens Sverige er tættest på som nummer 20. Men vil Danmark også være dominerende i en kombineret startopstilling med de øvrige nordiske lande, som vi går og bilder os selv ind hele tiden?

Det har Tipsbladet sat sig for at undersøge på bagkant af de første kampe i VM-kvalifikationen og med et EM i horisonten, hvor vi med klaphat og rød-hvide briller drømmer stort efter nogle stærke landsholdsår uden mange nederlag.

Målmand:
Kasper Schmeichel er reelt uden konkurrence på denne position. Lukas Hradecky, Hannes Halldorsson, Robin Olsen og Rune Jarstein er fine keepere, men den danske landsholdsmålmand er bare i en klasse for sig i det selskab. Der kan ikke være to meninger om, at Kasper Schmeichel er Nordens bedste målmand.

Forsvaret:
Et tremandsforsvar bestående af spillere fra AC Milan, Chelsea og Manchester United må siges at være ganske pænt. Danmark er ekstremt godt besat i det centrale forsvar med en stor bredde, så det er retvisende, at to ud af tre pladser optages af danskere. Kristoffer Ajer mangler stadig noget for at være på samme niveau, selv om Celtic-spilleren er en spændende type. Navne som Paulus Arajuuri, Kari Arnason og Ragnar Sigurdsson er ikke i nærheden.

Midtbane:
På denne position er det reelt værd at overveje en spiller fra et andet land end Norge, Sverige eller Danmark, men Islands største stjerne Gylfi Sigurdsson mangler lige det det sidste for at komme med.

På venstre midtbane/wing back, hvis holdet presses langt tilbage, er der reel grund til diskussion, og det havde været et fair valg at tage Emil Forsberg frem for Joakim Mæhle. Pilen har dog peget ned for Forsberg det seneste års tid, mens Mæhle tager stormskridt fremad, og derfor har vi i sidste ende valgt danskeren. Nordmanden Mohamed Elyounoussi er bestemt også en hæderlig spiller på denne position.

Thomas Delaney må sande, at konkurrencen på midtbanen er hård, og hvis vi leger med tanken, at det valgte hold rent faktisk skulle i kamp, ville Pierre-Emile Højbjerg få nok at se til med at rydde op efter Martin Ødegaard og Christian Eriksen, som det ikke er mange, der slår sig på. Deres offensive kvaliteter gør dem dog selvskrevne. 

Læg mærke til Dejan Kulusevski. Den 20-årige svensker har kæmpet sig til en fast plads i Juventus, og han bliver en stor spiller fremadrettet.

Angrebet:
En angrebsduo med Zlatan Ibrahimovic og Erling Braut Haaland - den kamp ville man gerne se, ikke?

Yussuf Poulsen, Martin Braithwaite, Teemu Pukki, Alexander Sørloth og de øvrige dygtige angribere i Norden må bare sande, at de ikke er i nærheden af Zlatan Ibrahimovic og Erling Braut Haaland. Og det er der jo sådan set ingen skam i. 

Her er Nordens drømmehold - sat op i en 3-4-1-2-opstilling:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus