• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Ligue 1 Oliver Okstrøm

Det er stukket helt af: PSG bruger 5,4 mia på løn

Foto: Getty Images

Hvis man skal have en god aftale som spiller, så skal man tage til Paris, ser det ud til.

Af Oliver Okstrøm

Paris Saint Germain har haft speederen i bund i det seneste år, når det er kommet til at bruge penge. Særligt på lønninger er den franske hovedstadsklub tilsyneladende ikke tilbageholdende med at skrue op.

Det skriver både Mundo Deportivo og Sport, der begge er baseret i Barcelona.

Samlet set forlyder det, at Paris Saint Germain har de udgifter på over 5,4 milliarder kroner i lønninger, som sender dem helt op i gruppe med klubber som FC Barcelona og Real Madrid, når det kommer til samlede lønudgifter.

Det kan nok ikke komme bag på mange, at Lionel Messi står bag en stor del af det med 300 millioner kroner i løn om året. Men der er også folk som Gianluigi Donnarumma, Georginio Wijnaldium og Sergio Ramos, der trækker en del.

Derudover er den nye aftale med Kylian Mbappe også noget, der har fået den samlede løn til at stikke helt af. Mens Neymars aftale med klubben i forvejen også tager en stor bid af kagen.

På én sæson skulle lønningerne være steget med i alt 45 procent.

Det har da også fået betydning for regnskabet, hvor det lader til, at de vil komme ud med et minus på 2,4 milliarder kroner. I september betød det også, at de fik en bøde på 417 millioner kroner for brud på reglerne for Financial Fair Play.

Hos PSG har man også fået en spiller med fortid i dansk fodbold. Det skulle være noget, der har ændret ham som menneske. Læs mere om det her.