• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Ligue 1 Lars Gram-Hanssen

Drastisk Schmeichel-forandring: Han var usynlig

Foto: Getty Images

Efter en efterårssæson med meget kritik er situationen nu vendt for Kasper Schmeichel i Nice, idet danskeren nu roses for sine præstationer og sin forbedrede attitude.

Af Lars Gram-Hanssen

Kasper Schmeichels første tid i Nice var ikke den nemmeste for den danske landsholdmsmålmand, der ofte blev hængt ud i den franske presse. 

Efter årsskiftet har piben dog fået en markant anden lyd, idet Kasper Schmeichel i de seneste uger har fået stor ros for sine præstationer for Nice. 

De forbedrede præstationer er kommet efter fyringen af cheftræner Lucien Favre, og ifølge den tidligere Nice-målmand Jérôme Alonzo fortjener den nye cheftræner Didier Digard stor ros for de stærke resultater efter Favres fyring. 

- Didier er Lucien Favres modsætning. Det her hold har hjerte og sjæl. Det er et godt udgangspunkt. Med Favre var det en nærmest død patient, men nu banker hjertet derudad. Aldrig har en sammenligning været så skæv. Man skal bare tage et hurtigt kig på spillernes ansigtsudtryk og deres kropsholdning. Alt er forandret. Selv Kasper Schmeichel, siger Alonzo til L'Equipe

Jérôme Alonzo peger på, at Didier Digard har lavet flere vigtige ændringer på holdkortet, mens flere af efterårets skuffelser nu pludselig sprudler. 

- Vi troede, at Aaron Ramsey kun var kommet for at hæve sin løncheck, men nu virker han helt forandret. Det samme gælder for Schmeichel. I den omvendte kamp (mod Marseille i august, red.) indkasserede han tre mål på tre skud. Han var usynlig, også i forhold til hans attitude. Det er ikke længere tilfældet, siger Alonzo. 

Kasper Schmeichel og Nice slog søndag Marseille med 3-1 på udebane, og det var første gang i fire ligakampe, at den danske målmand indkasserede et mål.