• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Ligue 1 Jacob Quvang

Kamaldeen om klubvalg: Mere spilletid end i Ajax

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Kamaldeen Sulemana fravalgte blandt andet et skifte til Ajax, da han forventer at få mere spilletid hos Rennes.

Af Jacob Quvang

Længe så det ud til, at hollandske Ajax lå i førersædet til at hente Kamaldeen Sulemana, men så tog transfersagen en drejning, da franske Rennes kom ind i billedet.

Her formåede den franske klub at få overbevist den talentfulde ghaneser om, at de er det rigtige skridt i hans karriere, og nu forklarer den tidligere FC Nordsjælland-spiller, hvorfor han i sidste ende fravalgte talentfabrikken Ajax til fordel for Rennes.

- Jeg har mulighed for at spille i den bedste franske liga med Rennes, som er en af verdens bedste ligaer, så det er grund nok. Jeg talte med Michael Essien, som har spillet i Bastia og Lyon. Han sagde, at det er en af de bedste ligaer i Europa, og at det er en god mulighed. Hos Rennes vil jeg få mere spilletid end hos andre klubber, siger Kamaldeen til Rennes' officielle hjemmeside i forbindelse den officielle indvielse af ghaneseren. 

Derudover understreger Kamaldeen, at klubben fra start af viste en oprigtig interesse for ham. 

- Allerede under mit første besøg hos klubben havde jeg mulighed for at tale med træneren og staben. Projektet er meget spændende, og jeg synes, at det er et godt valg for min karriere. Det er et stort hold, og de har udviklet store talenter. Derfor er det et godt sted at komme til, fortæller den hurtige offensivspiller. 

Rennes' sportsdirektør Florian Maurice har da også store forventninger til sit nye våben, og han fremhæver særligt Kamaldeens fart. 

- Han er interessant på grund af hans fart, hans teknik og hans en-mod-en. Han kan udvikle sig på flere positioner, og det er også en del af årsagen til, at vi har købt ham.

- Vi går efter at hente spillere, som hurtigt kan gøre en forskel for holdet. Selvfølgelig har Kamaldeen brug for tid til at falde til, selvom nogen måske tidligt vil forvente mirakler med det prisskilt. Sådan er gamet, og nu er det op til træneren at få det bedste ud af ham, forklarer sportsdirektøren under præsentationen. 

Selv nævner Maurice, at det ikke var nogen dans på roser for klubben at erhverve spilleren hos FC Nordsjælland. 

- Det var lange og seje forhandlinger, men i sidste ende fik vi Kamaldeen overtalt, og vi får en alsidig spiller. Det var et mål at forstærke os i den position. Vi var i kamp med flere forskellige klubber, så det er en glæde for os, at vi lykkedes med at få fat i ham, forklarer Maurice.

Rennes har tidligere haft held med at fostre store talenter, hvilket Ousmane Dembele, Eduardo Camavinga og Jeremy Doku er tydelige eksempler på. Kamaldeen kan potentielt debutere for Rennes om halvanden uges tid, når klubben indleder Ligue 1-sæsonen med en kamp mod Lens.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020