• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Ligue 1 Victor Risager

Ligue 1 vil rykke storkamp til Kina

Foto: Getty Images

En stor kamp i den franske liga kan spilles på kinesisk jord.

Af Victor Risager

Flere store europæiske ligaer har tidligere flirtet med idéen om at rykke kampe til blandt andet USA. Nu er franske Ligue 1 efter sigende også opsatte på at afvikle kampe i udlandet.

I hvert fald forlyder det nu, at det franske ligaforbund, LFP, ønsker at rykke en storkamp i februar mellem AS Monaco og Olympique Lyon til Shanghai, Kina. Det er den store sportsavis L’Equipe, der skriver om ligaens planer. 

Både AS Monaco og Olympique Lyon skal være friske på idéen, ligesom ligaforbundet altså også er med på den.

Nu er det blot en godkendelse fra det internationale fodboldforbund, FIFA, der mangler, før den franske kamp kan spilles på kinesisk jord.

Idéen om at rykke en kamp til Kina er ifølge L’Equipe et led i Ligue 1’s forsøg på at promovere sig selv bedre. Fransk fodbold er nemlig hårdt ramt ovenpå coronakrisen, mens en kikset tv-aftale også har sendt klubberne i knæ i løbet af de seneste år.

AS Monaco og Olympique Lyon er to af Frankrigs største klubber og sluttede i sæsonen på henholdsvis tredje- og fjerdepladsen.

I løbet af det seneste års tid har der også været snak om, at både Premier League og La Liga overvejer at rykke kampe til udlandet for at øge interessen. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020