• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Anders Dehn

Det pure opspind: Klopp-sviner er løgn

Foto: Getty Images

Senegals landstræner langede angiveligt ud efter Jürgen Klopp, men nu forlyder det, at citaterne var det pure opspind.

Af Anders Dehn

- Hvem tror han, at han er? Jeg er træner for Senegal, og mine spillere spiller for Klopp i Liverpool. Jeg respekterer Liverpool, men ikke Klopp, som underminerer afrikanske fodboldturneringer.

Det var noget af en bredside, som Senegals landstræner Aliou Cissé angiveligt fyrede af mod Jürgen Klopp, men nu forlyder det, at citater blev digtet ud af den blå luft. Det senegalesiske fodboldforbund slår på sin hjemmeside fast, at citaterne er falske.

"Det er fake news. Aliou Cissé har aldrig sagt sådan nogle ting om Jürgen Klopp," skriver forbundet.

Citaterne blev ellers gengivet af medier som Daily Mail, AS og Sports Illustrated, og på tipsbladet.dk bragte vi også citaterne på baggrund af Sports Illustrateds artikel. Siden har Daily Mail dog fjernet sin artikel, og linket leder nu ind til en tennisartikel. Hos de to andre medier lever de foreløbig videre.

De opdigtede citater kom i stand på baggrund af, at Klopp kaldte Africa Cup of Nations for en lille turnering. Liverpool-træneren har forsvaret sig med, at det var sarkastisk.

Ifølge Liverpool-fanmediet This Is Anfield dukkede de falske Cissé-citater første gang op på konti på sociale medier, men er altså ikke noget, som Aliou Cissé har sagt. Hvad han til gengæld har sagt er:

- Jeg kan ikke svare på, hvad Jürgen Klopp sagde, for jeg ved ikke, hvilken kontekst han sagde det i. Jeg ved ikke, hvorfor han sagde det, eller hvad journalistens spørgsmål var. Men Klopp siger højt, hvad mange trænere i Europa hvisker.

Altså noget mere diplomatisk, omend med et lille svirp med halen mod europæisk ringeagt af afrikansk fodbold.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020