Premier League Mikkel Fuhr Nielsen

Her er fem bud på Evertons nye manager

Foto: Getty Images

Rafael Benitéz er fortid i Everton FC, så her kommer Tipsbladets fem bud på hans afløser i Liverpool-klubben.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Rafaél Benitez ophold i Everton FC blev ikke som forventet. Efter et halv år valgte traditionsklubben søndag at skille sig af med den tidligere Liverpool-manager.

Fyringen kommer i kølvandet på et chokerende 1-2-nederlag til bundproppen fra Norwich City. Selv ligger den engelske traditionsklub blot seks point over nedrykningsstregen.

Her er fem bud på Evertons næste manager fra Tipsbladets redaktion:

Wayne Rooney, 36 år, manager i Derby:
Den ligger lige til højrebenet. Wayne Rooney er født og opvokset i Liverpool, og brød i en tidlig alder igennem hos Everton, inden Manchester United hentede ham. Det er en mand, der kender de engelske og ikke mindst Evertons værdier. Han har det seneste år stået i spidsen for Derby, hvor han lige akkurat sikrede dem overlevelse i Champiosnhip i sidste sæson. I denne sæson ligger hans mandskab under stregen, grundet en reduktion på 21 point, men Rooney er kendetegnet ved benhårdt arbejde, og bare det, at de kan sikre sig overlevelse i denne sæson siger en del. Spørgsmålet er så, om Everton er et for stort spring i en stadig ung trænerkarriere for Rooney. Der er ingen tvivl om, at det er det romantiske valg.

Frank Lampard, 43 år, kontraktløs:
Fra en engelsk legende til den næste. Frank Lampard har gået kontraktløs siden bruddet med Chelsea for knap et år siden. Frank Lampard nød stor succes i netop Derby i 2018/2019-sæsonen. Her førte han sit mandskab frem til play off-finalen i Championship, som endte med et nederlag til Aston Villa. Lampard var også rygtet til Norwich City, inden de ansatte Sean Dyche, så der er ingen tvivl om, at han stadig holder sig attraktiv på det engelske trænermarkedet.

Nuno Espírito Santo, 47 år, kontraktløs:
Den portugisiske træner var allerede inden ansættelsen af Benitéz i sommer en kandidat til Everton-jobbet. Han takkede i stedet ja til Tottenham, hvilket ikke viste sig at være det rette match, da samarbejdet ophørte i starten af november. Den 47-årige manager har dog stadig et godt navn i England efter hans mageårige bedrifter med Wolverhampton kendetegnet ved en bundsolid defensiv og et struktureret koncept. Det er noget de blå fra Liverpool har brug for, da de har lukket 34 mål ind i denne sæson, og det kan Nuno i hvert fald få sat en stopper for.

Graham Potter, 46 år, manager i Brighton:
Everton kan også vælge at kigge i retning af sydkysten, hvor Graham Potter nyder stor succes hos havmågerne. Modsat Nuno Espírito Santo, så ynder Graham Potter en fodboldstil, som Everton-tilhængerne gerne vil se. Det der taler imod Potter, er, at han for ganske nylig skrev under på en lang kontraktforlængelse frem til 2025 med Brighton. I den forbindelse svor han sin troskab til det projekt, som foregår med stor succes i den sydlige del af England.

Kasper Hjulmand, 49 år, cheftræner for Danmark:
Den danske landstræner var allerede i sommer sat i forbindelse med trænersædet i Everton, og det kan han meget vel blive igen. Han vil formentlig kunne mangedoble sin løn hos Everton FC. Det lader dog til at Hjulmand er glad for sin nuværende rolle som dansk landstræner, hvor han har gang i et spændende projekt med Danmark. Han har tidligere også været rygtet til blandt andre Aston Villa, så der er ingen tvivl om, at Hjulmand er et varmt navn i England.

Skal der nævnes en bobler, så kan den mangeårige Everton-legende Duncan Ferguson nævnes. Han har nogle af de samme værdier som Wayne Rooney, og så kender han Everton-kulturen til hudløshed. Han har tidlgere vikarieret som midlertidig Everton-manager, da klubben skilte sig af med Marco Silva i 2019. Lige nu er han assistenttræner i Everton, og kunne meget vel overtage det ledige trænersæde i en midlertidig rolle igen.