• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Jacob Quvang

Nørgaard afslører problemer under VM

Foto: Getty Images

Den danske midtbanemand nåede at komme med til VM, men han var ikke fuldstændig fit.

Af Jacob Quvang

At blive klar til VM-slutrunden var et kapløb, som Christian Nørgaard lige akkurat nåede at vinde, efter han havde været skadet med problemer i akillessenen siden august måned. 

Han nåede dog lige at komme tilbage og få en smule kamptræning for Brentford, før Kasper Hjulmand udtog ham, men han spillede ikke nogen stor rolle i et skuffende dansk VM. 

Faktisk fik han kun en håndfuld spilleminutter, da han blev skiftet ind i slutfasen i nederlaget til Frankrig i Danmarks anden gruppekamp. Nu åbner han også op for, at han rent fysisk ikke var helt klar alligevel. 

I et interview med Brentfords egen hjemmeside siger han, at han stadig havde problemer med den skade, som havde holdt ham ude i hele efteråret, da han vendte hjem fra Qatar.

- Når du har siddet ude i noget tid, kommer du virkelig til at værdsætte at vende tilbage. I livet og i fodbold handler det om de valg, du træffer. Da jeg kom tilbage (til Brentford) fra VM havde jeg stadig problemer med min akillessene. 

- Vi var nødt til at træffe et valg; skal jeg fortsætte med at spille og se, om symptomerne bliver mindsket, eller skal jeg fjernes fra holdet for en længere periode for at blive klar til Bournemouth-kampen i midten af januar. Jeg ville så gå glip af tre Premier League-kampe og en pokalkamp. Det ville jeg ikke tillade. Det var smertefuldt, men jeg ville æde smerten. Nu kan jeg overhovedet ikke mærke det mere. 

- Jeg gennemførte kampene mod Wolfsburg og Chelsea, og jeg forsøgte at blive klar til Tottenham-kampen. At se det ende, som det gjorde, var en sand nydelse for mig. Vi en god beslutning, og det var den helt rette, siger Christian Nørgaard. 

Han har for alvor etableret sig som en af Brentfords absolutte nøglespillere, og han virker på ingen måde rusten. Senest i weekenden var den danske midtbanespiller fremragende i 3-0-sejren over Bournemouth. Den sejr betyder, at Brentford nu er ubesejret i hele ni Premier League-kampe, og Nørgaard har spillet fuldtid i de seneste fem af disse.