• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Sylvester Guldberg Røn

Ny kampagne mod racisme: PL-stjerner slukker for de sociale medier

Den engelske spillerforening PFA har lavet en ny kampagne mod racisme, som får Premier League-stjerner til at slukke for de sociale medier.

Af Sylvester Guldberg Røn

Denne langfredag vil der være usædvanligt stille på flere af Premier Leagues største stjernes sociale medie-kanaler. Og det er ikke en tilfældighed. Det er som følge af en ny kampagne fra den engelske spillerforening, PFA. 

I den seneste tid har flere spillere i Premier League været udsat for racistisk hetz på de sociale medier, og med den nye kampagne 'Enough', opfordrer PFA spillerne til at sige fra. 

Tottenham-backen Danny Rose, Manchester United-stopperen Chris Smalling, Watford-anfører Troy Deeney og Huddersfields danske Mathias Zanka er nogle af dem, der deltager i kampagnen.

- Vi kan ikke bare lade stå til, når fodboldmyndighederne og selskaberne bag de sociale medier gør så lidt for at beskytte spillerne mod en modbydelig hetz, siger Danny Rose ifølge ritzau. Rose har udtalt, at han ser frem til at stoppe karrieren på grund af de racistiske tilråb, han oplever på banen. 

Boykotten af de sociale medier starter klokken 9.00 denne fredag og varer i 24 timer. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus