• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Jacob Quvang

Påstår at Guardiola aldrig ønskede Haaland

Foto: Getty Images

Kan det nu virkelig passe?

Af Jacob Quvang

Hvad der i efteråret føltes helt uvirkeligt, er nu noget, som i større grad er op til debat. 

Flere eksperter stiller i større grad spørgsmålstegn ved, om Erling Haaland hæmmer Manchester City, mere end han gavner. Selv om nordmanden har bombet mål ind i denne sæson, så har han ikke været lige så dominerende efter VM, og senest blev han lukket helt ned mod Tottenham, da man tabte 1-0. 

Lagt sammen med at Manchester City i denne sæson ikke er lige så dominerende, som de har været i de sidste mange sæsoner, har åbnet debatten om, hvor godt Haaland egentlig passer ind. 

Den tidligere Manchester City-spiller Dietmar Hamann har tidligere været kritisk over udviklingen, og nu er han igen ude med riven. Til talkSPORT siger han, at Pep Guardiola aldrig ønskede Erling Haaland.

- Jeg synes ikke, at Haaland er en spiller, som passer ind på holdet, for han er alt det, som Manchester City ikke er. Han er god, når du spiller hurtigt. I Dortmund scorede han sine mål, efter de vandt bolden, spillede tre-fire hurtige afleveringer og så var der mål. City afleverer bolden 30-40 gange, før de nedbryder holdet, og det er ikke hans stil.

- Jeg troede aldrig på, at han ville skifte til City, for han er en spiller, Guardiola aldrig har ønsket. Enhver spidsangriber blev sendt væk fra Barcelona. Nogle gange spillede han Robert Lewandowski til venstre i Bayern München, og Gabriel Jesus spillede på kanten det meste af tiden. 

- Måske tænkte de, at her er en spiller, som de kan få for 50-60 millioner pund, som er dobbelt hvis ikke tre gange så meget værd, og som de er nødt til at købe, siger Hamann, der mener, at det føles som, at Manchester City ofte spiller med ti mand på banen, når Erling Haaland er med.

Hvorvidt der rent faktisk er sandhed i udtalelserne er tvivlsomt. Manchester City var længe i spil til Haaland, og det er svært at forestille sig klubben bruge så meget tid, energi og penge på nordmanden, hvis ikke Guardiola havde blåstemplet indkøbet.

Trods hård kritik taler tallene for sig selv. Erling Haaland har scoret 25 mål i 20 Premier League-kampe i denne sæson, og det bør være et spørgsmål om tid, før han tager rekorden for flest scorede mål på en Premier League-sæson. En rekord som Mohamed Salah har lige nu med  32 scoringer.

Trods de mange mål har Manchester City smidt point i syv ud af 21 kampe i denne sæson, og kan, hvis Arsenal vinder sin kamp i hånden, have otte point op til førstepladsen.