• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Victor Risager

Willian kan skrive sig i Premier Leagues historiebøger mod Crystal Palace

Foto: Getty Images

Få her optakts-punkter til tirsdagens kamp mellem Crystal Palace og Chelsea

Af Victor Risager

Chelsea er på jagt efter tredjepladsen i Premier League, som med fem runder igen kun er ét point væk. Frank Lampards mandskab kan sågar overtage medaljepladsen tirsdag aften, hvor de selv skal gæste Crystal Palace. Hvis Leicester smider point i udekampen mod Arsenal, vil Chelsea således overtage tredjepladsen med en sejr.

Først skal Chelsea dog sikre de tre point på Selhurst Park, og her taler statistikken til deres fordel. Spilxperten.com har sørget for opta-statistikkerne til optakten, og heraf fremgår det, at Chelsea historisk set har et godt tag om London-rivalerne.

Her er 10 optakts-skud til Premier League-lokalopgøret:
- Crystal Palace har tabt fire af deres seneste fem hjemmekampe mod Chelsea og vandt den ene i oktober 2017.

- Ingen af de seneste 17 Premier League-kampe mellem Crystal Palace og Chelsea er sluttet uafgjort. Chelsea har vundet 13, mens Crystal Palace har vundet fire.

- Kun Fulham med 19,5 procent har en laverede sejrsprocent i London-derbyer i Premier League end Crystal Palaces 23,5 procent. Chelse har den højeste sejrsprocent med 133 sejre på 255 kampe, svarende til 51,4 procent.

- Chelsea har scoret præcis to mål i deres seneste ti London-derbyer i Premier League, hvor de har vundet syv og tabt to. I den tiende kamp scorede de ikke og tabte 0-1 til West Ham i november.

Læs også:Shaw om formstærke United: Vi har aldrig spillet bedre

- Crystal Palace er det eneste hold i Premier League, der ikke har tabt et London-derby på hjemmebane i denne sæson. De har vundet ét og spillet ét uafgjort. Hvis Crystal Palace taber, vil alle London-klubberne have tabt et derby på hjemmebane i samme sæson for første gang siden 2012/13-sæsonen.

- Crystal Palace har tabt deres seneste tre Premier League-kampe uden at score et eneste mål. De tabte sidst fire i træk uden at score mellem maj og september i 2017 – hvor de tabte otte i streg uden at score i en periode, hvor de havde tre forskellige managere (Sam Allardyce, Frank de Boer og Roy Hodgson).

- Chelsea har hentet fire sejre i løbet af deres seneste fem Premier League-kampe - lige så mange som de havde i deres foregående 13. Chelsea har også scoret mindst to gange i ni af deres seneste 10 Premier League-kampe og tabt 0-2 mod Manchester United i den sidste.

- Crystal Palace er det eneste hold, der endnu ikke har scoret mere end to gange i en Premier League-kamp i denne sæson, mens ingen andre hold har undladt at score i lige så mange hjemmekampe som Crystal Palaces seks. Chelsea har dog kun holdt et rent bur på udebane i Premier League i denne sæson.

- I deres fire Premier League-kampe siden genstarten har Gary Cahill haft flere skud på målet end nogen anden Crystal Palace-spiller, og hans tre afslutninger på mål tegner sig for 43% af Crystal Palaces samlede antal skud på mål (7).

- Mod Watford blev Willian bare den sjette spiller i Premier League-historien til at score på straffe i tre kampe i træk i ligaen - ingen spiller har nogensinde scoret fra ellevemeterpletten i fire kampe i træk i turneringen.

Læs også:Karantæner - hvem er ude?

Stillingen i Premier League:

Superliga

Mere Superliga

Fokus