• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Primera division Jacob Quvang

Arsenal-spiller brugte analysefirma til klubskifte

Foto: Getty Images

Hector Bellerin er blevet den første spiller til aktivt at bruge et analysefirma til at hjælpe med et klubskifte.

Af Jacob Quvang

I sommer skiftede Hector Bellerin fra Arsenal til spanske Real Betis på en lejeaftale, der gælder for resten af sæsonen. 

Det er der i sig selv intet spektakulært i, men måden det skete på får alligevel en til at hæve øjenbrynene en smule.

Hector Bellerin arbejdede nemlig sammen med analysefirmaet Analytics FC, som hjalp ham med at finde den bedst mulige klub, han kunne skifte til. Det skriver The Athletic.

Bellerin kunne godt regne ud, at hans spilletid i Arsenal blev mindre og mindre, og derfor var han selv interesseret i at forlade klubben på en lejeaftale. Mediet skriver, at det var vigtigt for ham at finde en klub, hvor han kunne få en masse spilleminutter, da han har et klart ønske om at blive udtaget til VM i 2022 i Qatar, men samtidig skulle klubben også have en spilletid, der matchede hans kompetencer.

Her var Real Betis højt placeret på Analytics FC's liste over mulige klubber, og deres manager Manuel Pellegrini spiller et system, som ifølge firmaet vil maksimere Bellerins evner. Derudover kan han se frem til en masse spilletid for den spanske klub, som i sommerens transfervindue sagde farvel til Emerson Royal, der røg tilbage til FC Barcelona og siden er skiftet til Tottenham. Nu skal han kæmpe mod Martin Montoya og Youssuf Sabaly for en startplads i Pellegrinis 4-2-3-1-system.

Analytics FC har analyseret den spanske liga, og firmaet har også konkluderet, at ligaen øger Bellerins chancer for at blive udtaget til det spanske landshold. 

At spillere og agenter arbejder sammen med analysefirmaer for at lægge karriereplaner er begyndt at vinde endnu mere frem, og Kevin de Bruyne gjorde også brug af det, da han senest forlængede sin kontrakt med Manchester City. 

Bellerin er dog det første kendte eksempel på, at en spiller har brugt et analysefirma til et klubskifte som følge af sportslige mål.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020